to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 21.10.2013

Πολιτική

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με την αντιδήμαρχο Παρισιού Άνν λε Στρατ και τον δήμαρχο Δικελί Οσμάν Οζγκιουβέν

Επίσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν σήμερα η αντιδήμαρχος Παρισιού και πρόεδρος της εταιρείας ύδρευσης Ανν λε Στρατ και ο δήμαρχος Δικελί Οσμάν Οζγκιουβέν εν όψει της εκδήλωσης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το Συντονιστικό Πολιτών & Φορέων «SOSτε το Νερό» με θέμα: «Το νερό ως κοινό αγαθό: από τη θεωρία στην πράξη».


 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Ν. Σαμανίδης, η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Περιφερειακός σύμβουλος, ο Γιάννης Γρηγοριάδης, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Περιβάλλοντος και η Αλέκα Κρασοπούλου μέλος της Γραμματείας ΝΕ Α` Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Σαμανίδης ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο του Παρισιού και τον Δήμαρχο Δικελί για την επίσκεψη στην Ελλάδα  και την στήριξη του αγώνα που δίνεται για να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Ο Ν. Σαμανίδης αναφέρθηκε στον συνολικότερο αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών και ο οποίος δεν αφορά μόνο το νερό αλλά το σύνολο των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, των εταιρειών κοινής ωφέλειας. Όπως συγκεκριμένα δήλωσε, «ο αγώνας αυτός  συνδυάζεται με τον αγώνα που δίνουμε ως ΣΥΡΙΖΑ για να ανατρέψουμε συνολικά την νεοφιλελεύθερη πολιτική που καταστρέφει το κοινωνικό κράτος, την παιδεία την υγεία, το περιβάλλον, καταστρατηγεί και καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και έχει οδηγήσει το σύνολο του πληθυσμού στην ανέχεια και την φτώχεια».

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και για αυτό πρέπει να υπόκειται σε δημόσια διαχείριση», δήλωσε η Ανν λε Στρατ, και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μία υπόθεση κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας». «Υπάρχουν παγκοσμίως πολλά παραδείγματα αποδοτικής δημόσιας διαχείρισης του νερού και πρέπει να χτίσουμε γέφυρες ανάμεσα σε όλους τους φορείς που επιθυμούν την δημόσια διαχείριση του νερού σε όλο τον κόσμο», κατέληξε.

«Στην Τουρκία βιώνουμε τα ίδια προβλήματα με την Ελλάδα. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην Τουρκία είναι πολιτικές πολέμου. Αυτό αφορά και το νερό το οποίο έχει ιδιωτικοποιηθεί. Στην Τουρκία έχουν περάσει αντισυνταγματικοί νόμοι σχετικά με την διαχείριση του νερού οι οποίοι λειτουργούν υπέρ του κεφαλαίου. Στην Τουρκία οι ιδιωτικές εταιρείες επιδιώκουν να βγάλουν κέρδος από το νερό το οποίο είναι φυσικό προϊόν. Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα, αν δεν υπάρχει νερό δεν υπάρχει ζωή. Για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα. Ο πόλεμος του νερού θα απειλήσει σύντομα και την ειρήνη. Η δικαιοσύνη στο ζήτημα του νερού είναι ένα βασικό ζήτημα δημοκρατίας», τόνισε ο   Οσμάν Οζγκιουβέν. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)