to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 29.03.2024

Κοινωνία

Υπόθεση 12χρονης: Συγκέντρωση νίκης το απόγευμα - «Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί επιτέλους η μαμά μου θα επιστρέψει στο σπίτι»

Η επιτροπή αλληλεγγύης στη 12χρονη, καλεί σήμερα στις 19:00 στο μετρό στα Σεπόλια, στη γειτονιά της 12χρονης όπου ζει η οικογένειά της- Η πρώτη αντίδραση της 12χρονης μετά την απόφαση του δικαστηρίου


Σε συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» στη στάση του μέτρο στα Σεπόλια καλεί σήμερα στις 19:00 η επιτροπή αλληλεγγύης στη 12χρονη που υπήρξε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό.

Η επιτροπή αλληλεγγύης στη 12χρονη, μετά τη σημερινή καταδικαστική απόφαση για τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο και την αθώωση της μητέρα του ανήλικου θύματος, καλεί στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής «στο μετρό στα Σεπόλια, στη γειτονιά της 12χρονης, όπου ζει η οικογένειά της. Στη γειτονιά που από αύριο η μάνα που έσπασε τη σιωπή θα κυκλοφορεί ελεύθερη και με το κεφάλι ψηλά».

«Τις πιστέψαμε και τις δύο από την αρχή και δικαιωθήκαμε. Καλούμε όλες/ους στη συγκέντρωση νίκης της αλληλεγγύης και καταδίκης των σπουδαστών και μαστροπών» τονίζει η Επιτροπή και αναφέρει ότι με τη συγκέντρωση τιμά το παιδί. «Σήμερα γιορτάζει η αλληλεγγύη. Σήμερα γιορτάζουμε η μία την άλλη».

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ηλία Μίχο με πλειοψηφία 5 προς 2 για βιασμό, (γεγονός το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και την ισόβια κάθειρξη) ενώ σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα αδικήματα, ο 55χρονος κρίθηκε επίσης ένοχος για μαστροπεία με πλειοψηφία 4 προς 3, για κατάχρηση ανηλίκου κάτω των 14 με 5 προς 2, για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων) και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Αθώος κρίθηκε μόνο για την κατηγορία περί εμπορίας ανήλικου.

Χαρούμενη και δικαιωμένη η 12χρονη

Σύμφωνα με την δικηγόρο της, η 12χρονη από τον Κολωνό, μετά από την απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει αθώα της μητέρα της για την κατηγορία της μαστροπείας και ένοχο τον βασικό κατηγορούμενο για βιασμό και μαστροπεία, αισθάνεται χαρούμενη και δικαιωμένη.

Βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα, η κ. Ταραχοπούλου είπε στους δημοσιογράφους, πως το κορίτσι βρισκόταν στο σχολείο του, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση. Ενημερώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου και είναι πολύ χαρούμενη, καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε αυτό που φώναζε τόσο καιρό, ότι δηλαδή η μητέρα της ήταν αθώα. Το ίδιο χαρούμενη νιώθει και για την καταδίκη του 53χρονου, για τον οποίο είχε καταθέσει πολλές φορές, όλα όσα την ανάγκαζε να κάνει, για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις.

Η αδελφή της 12χρονης μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» αποκάλυψε τα πρώτα λόγια που της είπε, όταν έμαθε για την αθώωση της μητέρας τους και την καταδίκη του 53χρονου. «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου. Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί επιτέλους η μαμά μου θα επιστρέψει στο σπίτι. Θέλω να γίνω εισαγγελέας για να μπορώ να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν», είπε το κορίτσι.

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου. Όπως είπε, ήταν αναμενόμενο να μην γίνει αποδεκτή η πρόταση της εισαγγελέως, καθώς δεν υπήρχαν τα στοιχεία. Σε λίγη ώρα η μητέρα θα αποφυλακιστεί και θα επανενωθεί με τη 12χρονη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)