to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:38 | 26.03.2024

Πολιτική

Β. Κόκκαλης: Το έγκλημα των Τεμπών θα είναι η αρχή του του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη (βίντεο)

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση φοβάται τα γεγονότα και τα γεγονότα έχουν να κάνουν ξεκάθαρα με την υπόθεση των Τεμπών που απ’ ότι φαίνεται θα είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης»


«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση φοβάται τα γεγονότα και τα γεγονότα έχουν να κάνουν ξεκάθαρα με την υπόθεση των Τεμπών που απ’ ότι φαίνεται θα είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης». Τα παραπάνω τόνισε ο εισηγητής στην εξεταστική επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

Μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης ανέφερε: «Θα υποστηρίξουμε και θα ψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας. Από εκεί και πέρα όμως θεωρούμε ότι είναι μία βιαστική κίνηση γιατί αυτή κρίνεται πάντα εκ του αποτελέσματος. Ένα αποτέλεσμα που κατά το αναμενόμενο, θα φέρει συσπείρωση στη Νέα Δημοκρατία. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση φοβάται τα γεγονότα και τα γεγονότα έχουν να κάνουν ξεκάθαρα με την υπόθεση των Τεμπών που απ’ ότι φαίνεται θα είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης.

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο από την αρχή μέχρι και το τέλος σ’ αυτή την υπόθεση. Όταν βγαίνουν αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με αυτό το έγκλημα όπως το μπάζωμα, με πραγματογνώμονες που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν βγαίνουν δημοσιεύματα από εφημερίδες που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η λογική αντίδραση της κυβέρνησης θα έπρεπε να οδηγήσει στην απόφασή της να διερευνήσει και η ίδια τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας… Αντ’ αυτού εξαπολύει κατηγορίες στην αντιπολίτευση ότι εργαλειοποιεί το θέμα. Δηλαδή αυτή τη στιγμή, ο κ. Μαρακάκης, ο κ. Ηλιόπουλος, η κ. Καρυστιανού, ο κ. Κοκοτσάκης, πραγματογνώμονες συμφώνησαν με τα οικονομικά συμφέροντα και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για να αποσταθεροποιήσουμε τη χώρα; Είναι δυνατόν; Θα αναμένουμε απαντήσεις από τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Πέμπτη».

Σε ότι αφορά το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανου Κασσελάκη για εθνικές εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, ο Λαρισαίος πολιτικός εξήγησε πως «ζητήσαμε εκλογές γιατί είναι πολύ σοβαρά τα όσα συμβαίνουν. Ζητήσαμε την ενισχυμένη παρατήρηση, για τους ίδιους λόγους που ζητήσαμε και εκλογές. Όταν θεωρούμε ότι μία κυβέρνηση παραβιάζει βάναυσα το κράτος δικαίου, είναι ημίμετρο η πρόταση δυσπιστίας. Είδαμε ότι ο σπόρος της αμφιβολίας φύτρωσε από ενέργειες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Θα σας θυμίσω πως είδαμε τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα αποδήμων αντί να είναι στο υπουργείο Εσωτερικών να είναι σε κομματικά γραφεία… Από τη στιγμή που ο ΟΣΕ που ήταν ύποπτος για το δυστύχημα χειριζόταν τις συνομιλίες… Αφήσαν δηλαδή τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα… Συνεπώς θέτουμε ζήτημα αμφιβολίας όσον αφορά την εγκυρότητα των εκλογών. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι η καλύτερη πρόταση μομφής γι’ αυτή την κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)