to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 19.03.2024

Πολιτική

Καλύπτει Ν. Κεραμέως ο Π. Μαρινάκης για την διαρροή των email αποδήμων

Δεν θα παραστεί στη Βουλή την Τετάρτη ο Κ. Μητσοτάκης όπως ενημέρωσε σήμερα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος όπου συζητείται το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για Τέμπη, αγνοώντας επιδεικτικά την κραυγή αγωνίας των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών όπως και τις καταγγελίες τους για συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών


Πλήρη κάλυψη στη Νίκη Κεραμέως παρείχε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων και τη μαζική αποστολή mail σε απόδημους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Η προσπάθεια να εμπλακεί η Κεραμεώς δεν έχει βάση. Δεν ήταν καν Υπουργός Εσωτερικών εκείνη την περίοδο, ήταν υποψήφια βουλευτής. Δεν υπάρχει κανένα θέμα για την Υπουργό», τόνισε και παράλληλα εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: « Γιατί δεν περιμένει να ολοκληρωθεί η επίσημη έρευνα και να ζητήσει την παραίτηση ενός ανθρώπου που δεν εμπλέκεται με την υπόθεση. Και ζητάνε την παραίτηση αυτοί δεν παραιτήθηκαν ποτέ».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο από την ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γίνεται προσπάθεια να δημιουργήσει πολιτικό θέμα, όχι για την αλήθεια αλλά για να εργαλειοποιηθεί η υπόθεση. Παράλληλα σημείωσε πως «δεν υποβαθμίσαμε το θέμα. Ελήφθησαν μέτρα και προχώρησαν σε παραιτήσεις. Να μας κουνάνε το δάκτυλο για μια υπόθεση έχει διαλευκανθεί από εμάς εκείνοι που καμαρώνουν αμετάκλητα καταδικασμένους  Δεν έχουν πρόβλημα να έχουν στην τάξη τους ανθρώπους που είχαν στήσει παραυπουργεία. Δεν είναι δυνατόν να μιλάνε για σκάνδαλο», είπε και υπογράμμισε ότι γίνεται «μια προσπάθεια να συνδεθεί με την επιστολική ψήφο, από κόμματα που καταψήφισαν το σχετικό σχέδιο νόμου στη Βουλή».

Ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι δεν έχει σχέση το αδιάβλητο μιας εκλογικής διαδικασίας με μια διαρροή email. «Υπήρχαν συγκεκριμένες απαντήσεις που δόθηκαν κι εμείς τις δώσαμε», είπε ενώ προσέθεσε ότι θα υπάρξουν εγγυήσεις και κάθε δυνατή προσπάθεια  για να μην υπάρξει αντίστοιχο περιστατικό. «Θα κάνουμε ότιδήποτε για να διασφαλιστούν τα δεδομένα τους. Όποιος σε οποιαδήποτε βαθμίδα δεν σέβεται τα προσωπικά δεδομένα, απλά φεύγει», σημείωσε.

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ακόμα ότι «το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει mail και αυτό που συνέβη δεν έπρεπε να συμβεί. Η ΝΔ δεν έχει τέτοιες λίστες. Και δεν υπάρχει καμία άλλη καταγγελία εναντίον της ΝΔ. Το να προσπαθούν κάποιοι μια ατομική συμπεριφορά να τη συνδέσουν με ένα κόμμα δείχνουν τι θέλουν να κάνουν. Εμείς ποτέ δεν υποβαθμίσαμε το θέμα. Για μας οι λέξεις ευθύνη και παραίτηση δεν είναι άγνωστες. Για την αντιπολίτευση είναι. Ως κυβέρνηση αυστηροποιήσαμε τον νόμο. Το να μας κουνάνε το δάχτυλο για ένα θέμα εκείνοι που καμαρώνουν αμετάκλητα καταδικασμένους για αδικήματα και αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους που είχαν στήσει παρα-υπουργεία δικαιοσύνης, πάει πολύ».

Τόνισε ακόμα ότι «το πιο επικίνδυνο που επιχειρείται είναι η προσπάθεια να συνδεθεί με την επιστολική ψήφο. Το κάνουν γιατί καταψήφισαν την επιστολική. Δεν θα τα καταφέρουν».

Ερωτηθείς γιατί έσπευσε να βγάλει πόρισμα η κυβέρνηση, και αν τίθεται εν αμφιβόλω η διαδικασία των εκλογών αναρωτήθηκε: «Πώς τίθεται εν αμφιβόλω ενώ διέρρευσαν κάποια email; Οι εκλογές γίνονται με απόλυτη μυστικότητα και αν κάποιος θέλει να το συνδέσει χτίζει ένα επικίνδυνο αφήγημα. Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το πολίτευμά μας. Τι σχέση έχει αν κάποιος κακός έδωσε κάποια emails; Ξέρετε πώς γίνονται οι εκλογές. Τι σχέση έχει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με τη διαρροή των emails;

Ζητάει από πριν την παραίτηση Κεραμέως η αντιπολίτευση και αν δεν πιστεύει τη δική μας έρευνα ας περιμένει τη δικαιοσύνη. Θέλαμε να μην υπάρχουν σκιές και, εφόσον βρήκαμε τους υπαίτιους, έγινε ό,τι έγινε και υποβλήθηκαν παραιτήσεις. Εμείς δεν υποδεικνύουμε στη δικαιοσύνη τι αποφάσεις θα πάρει.Η κυβέρνηση εγγυάται ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρχει πλήρης διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο και τη στάση στην όαση, την χαρακτήρισε ως «μεγάλη αποκάλυψη» κοροϊδευτικά.  Όπως είπε «η συγκεκριμένη επίσκεψη και των υπόλοιπων μελών έγινε μετά από πρόταση του Αιγύπτιου  προέδρου. Έγινε σε ένα τόπο ξεχωριστής σημασίας και ιστορικά και πολιτιστικά», είπε και προσέθεσε: «Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η ουσία της αποκάλυψης , αφού είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αίγυπτο. Δεν έκανε παράκαμψη για να κάνει διακοπές. Άνθρακας ο θησαυρός κι όλα αυτά έγιναν υπό τη διοργάνωση της άλλης πλευράς». Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση της πρώτης στάσης ισχυρίστηκε ότι «είθισται οι ηγέτες των χωρών να  συνδυάζουν τα ταξίδια τους με κάτι που έχει πολιτιστική και ιστορική σημασία».

Ερωτηθείς γιατί δεν ήταν στο επίσημο πρόγραμμα του πρωθυπουργού είπε: «Δεν έχω τόσο εξιδεικευμένες γνώσεις να σας πω για το στίγμα. Ως προς το πρόγραμμα να το συζητήσουμε τι μπαίνει στο επίσημο πρόγραμμα και τι όχι. Είθισται οι ηγέτες στο πλαίσιο της επίσκεψής τους σε μια χώρα να το συνδυάζουν με κάτι που έχει ιστορική ή πολιτιστική σημασία».

Ενημέρωσε επίσης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα παραστεί αύριο στη Βουλή, όπου συζητείται το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη και εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι  προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τον πόνο των συγγενών των θυμάτων. «Έχουμε πει ότι υπάρχει απόλυτος σεβασμός στον πόνο και την οργή των συγγενών των θυμάτων. Δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη. Πρέπει κάποιος να το τεκμηριώνει όταν μας κατηγορεί. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να χτίσει πολιτικό αφήγημα εργαλειοποιώντας τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Περιμένουμε τις απαντήσεις και θέλουμε φως στην υπόθεση αυτή» όπως είπε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)