to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:06 | 07.03.2024

Διεθνή

Τριπλό σκάνδαλο σε μοναστήρι συγκλονίζει την Εκκλησία της Κύπρου

Οι σεξουαλικές συνευρέσεις, τα ψεύτικα «θαύματα» και το χρηματοκιβώτιο με τις 800.000 ευρώ


Από ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο με «ροζ» αποχρώσεις συγκλονίζεται της τελευταίες ημέρες η Εκκλησία της Κύπρου, με την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι να βρίσκεται στο επίκεντρο και δυο μοναχούς να «πρωταγωνιστούν» στις αρνητικές εξελίξεις…

Λουκέτο και καθαίρεση

Όπως αναφέρει το reporpter.com.cy, όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ενώπιον του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, άρχισαν να έρχονται πληροφορίες για όσα συνέβαιναν στην συγκεκριμένη Μονή, τα οποία αφορούσαν οικονομικής φύσεως θέματα, όσο και σεξουαλικές συνευρέσεις μεταξύ των μοναχών, που μάλιστα είχαν καταγραφεί σε βίντεο.

Οι πληροφορίες, έθεσαν σε συναγερμό τον Μητροπολίτη, ο οποίος άρχισε να διερευνά τα όσα έφθαναν στ’ αυτιά του και τελικά πριν από λίγες ημέρες κατέληξε στην διασταύρωση των καταγγελόμενων γεγονότων, λαμβάνοντας την απόφαση να βάλει λουκέτο στη Μονή.

Σύμφωνα με το philenews, μετά τις αποκαλύψεις οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι μοναχοί ζήτησαν να καθαιρεθούν κάτι που αναμένεται να συμβεί αύριο που θα τεθούν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, σε έκτακτη συνεδρία που θα λάβει χώρα στην Αρχιεπισκοπή.

Το «χρυσό» χρηματοκιβώτιο και τα διαμερίσματα

Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για χρηματοκιβώτιο το οποίο εντοπίστηκε στη Μονή και φέρεται να περιέχει περίπου €800.000 αλλά και την ύπαρξη ενός διαμερίσματος στον Πειραιά και ενός στη Λεμεσό, που κατά πληροφορίες ανήκουν στους δύο μοναχούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μοναχοί φέρονται να έχουν επίσης τραπεζικούς λογαριασμούς με μεγάλα ποσά καταθέσεων ενώ τα τάματα και οι εισπράξεις στο παγκάρι από τους χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονταν στο Μοναστήρι αναζητούνται καθώς εξετάζεται κατά πόσον τα χρήματα των μοναχών προέρχονται από προσφορές των πιστών στο μοναστήρι.

«Θαύμα» με μύρο

Αίσθηση προκαλούν και οι καταγγελίες που αφορούν στην τοποθέτηση μηχανισμού σε εικόνες και σταυρούς από τους οποίες έρεε… μύρο, προσελκύοντας πολλούς πιστούς καθώς όλα παρέπεμπαν σε… «θαύμα».

Το «θαύμα» γινόταν μέσω μηχανισμού που είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι οι μοναχοί που διοχέτευε το μύρο από δοχείο το οποίο δεν ήταν ορατό.

Ο…. «θαυματουργός» μηχανισμός σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα απακαλύφθηκε αλλά ουδείς θέλει να μιλήσει για την απάτη, ώστε να μην «σκανδαλιστούν» οι πιστοί.

Σεξουαλικές συνευρέσεις και βίντεο

Η όλη υπόθεση προσέλαβε διαστάσεις όταν κάμερες κατέγραψαν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ δύο μοναχών.

Τις κάμερες φέρεται να είχαν εγκαταστήσει οι ίδιοι παρακολουθώντας όσους έμπαιναν και όσους έβγαιναν σε γραφείο της μονής καθώς και σε δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιείτο ως κρεβατοκάμαρα.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πριν από έναν περίπου μήνα, με τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις να είναι καταιγιστικές, ωστόσο η υπόθεση δεν έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία και η έρευνα γίνεται εντός της Εκκλησίας.

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)