to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:03 | 07.03.2024

Κοινωνία

Βύρωνας: Νέα έξωση σε μητέρα δύο παιδιών

Η απόπειρα έξωσης έγινε παρ'όλο που εκκρεμούν προσφυγές κατά του πλειστηριασμού


Έντονο προβληματισμό προκαλεί η καταγγελία μίας άνεργης μητέρας δύο παιδιών, ότι  της κάνουν έξωση καθώς δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό της και δεν έχει γίνει κανένα δικαστήριο.

Η κ. Αναστασία πήρε δάνειο το 2004 ύψους 140.000 και με τους τόκους έφτασε τα 240.000  ευρώ. Είναι άνεργη από το 2015 και αδυνατεί να το αποπληρώσει και κάνει συνεχείς προσπάθειες για να προχωρήσει σε συμβιβασμό. Η δόση όμως έφτασε τα 800ευρώ και συνεχώς βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Με τα δικά της λόγια η κα Αναστασία περιγράφει στο Open πως «6-7 χρόνια το παλεύουμε με προσφυγές δικαστικός παρόλα αυτά δεν έχει εκδικαστεί τίποτα. Δεν έχει γίνει κανένα δικαστήριο σε πρώτο βαθμό».

Και προσθέτει «δυστυχώς στη χώρα μας η κάθε ανακοπή - που γίνεται κατά της διαταγής πληρωμής, κατά της κατάσχεσης, κατά του πλειστηριασμού δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να συνεχίζονται κανονικά. Ορίζονται δικάσιμοι και οι διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά».

Πριν εξαντληθούν τα ένδικα μέσα, γίνονται αυτές οι πράξεις εκτέλεσης, που είναι εξορισμού παράνομες γιατί και σύμφωνα με τον κώδικα πολιτικής οικονομίας το δίκαιο αναγκαστικής εκτέλεσης «απαιτείται τελεσίδικος τίτλος» ξεκαθάρισε ο δικηγόρος.

Όπως επισημαίνει ο δικηγόρος στην περίπτωση της κας Αναστασίας δεν έχει γίνει ούτε το πρώτο δικαστήριο, όχι το τελικό.

Και συνεχίζει «ακόμα και να χάναμε στη δίκη, έχουμε δικαίωμα εφέσεως», η έξωση που επιχειρείται είναι απολύτως παράνομη, εξήγησε ο ίδιος.

Η κα Αναστασία σε άλλο σημείο εξήγησε ότι «ενώ είναι ευάλωτο νοικοκυριό αλλά λόγω τεκμαρτού με πετάει έξω. Ενώ ζω με εισόδημα 4000 ευρώ, επειδή διατηρώ αυτό το σπίτι μπαίνω στο τεκμαρτό, το υπολογίζει στα 8.000 και έτσι χάνω την προστασία του ευάλωτου. Μου ανεβάζει το εισόδημα».

Το αναλυτικό ρεπορτάζ του Open:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)