to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:51 | 05.03.2024

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Στα κλεφτά πήγε στο σούπερ μάρκετ ο πρωθυπουργός της αισχροκέρδειας»

Ο πρωθυπουργός που επί 5 χρόνια ευλογεί την αισχροκέρδεια πήγε στο σούπερ μάρκετ και “είδε” χαμηλότερες τιμές και πανηγύρισε για κάποιες ελάχιστες μειώσεις όταν τα περισσότερα βασικά είδη διατροφής έχουν αυξηθεί από 30% έως και 136% σημειώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νέα επικοινωνιακή επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ εξαπολύουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Όπως αναφέρουν, ο πρωθυπουργός πήγε στα κλεφτά μαζί με τον «υπουργό αισχροκέρδειας», πανηγυρίζοντας για κάποιες ελάχιστες μειώσεις στα τρόφιμα όταν η ακρίβεια καλπάζει.

«Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης  που επί 5 χρόνια ευλογεί την αισχροκέρδεια και τα κέρδη των εταιρειών σε βάρος των πολιτών, πήγε στο σούπερ μάρκετ και “είδε” χαμηλότερες τιμές. Πανηγύρισε για κάποιες ελάχιστες μειώσεις όταν τα περισσότερα βασικά είδη διατροφής έχουν αυξηθεί από 30% έως και 136%» σημειώνουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτουν:

«Μόνο την τελευταία τριετία με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ  το ελαιόλαδο αυξήθηκε 136%, η ζάχαρη 57%, το αρνί 54%, τα λαχανικά 49%, το πετρέλαιο θέρμανσης 47%, οι πατάτες 44%, τα τυριά 40%, το ρεύμα το φυσικό αέριο και τα καύσιμα 36%, το ψωμί και το γάλα 33%, τα κρέατα και τα αυγά 30%.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόλμησε να αναφερθεί και στο πιο βασικό προϊόν, το βρεφικό γάλα. Αυτοθαυμάστηκε που πέτυχε να μειωθεί η τιμή του από 15-20% όταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε αποδείξει πρόσφατα ότι πουλιέται έως και 213% ακριβότερο από την χαμηλότερη τιμή στην ΕΕ».

«Ο πρωθυπουργός πήγε μαζί με τον υπουργό αισχροκέρδειας, κ. Σκρέκα, στο σούπερ μάρκετ στα κλεφτά. Πήγε πρωί – πρωί πριν γεμίσουν με κόσμο και  μίλησε για μείωση φορολογίας όταν αυτό που τσακίζει τα νοικοκυριά είναι οι έμμεσοι φόροι. Επί των ημερών της κυβέρνησής του οι έμμεσοι φόροι έσπασαν  το φράγμα του 60%. Όταν πριν από 10 χρόνια ήταν στο 54%. Όσο για τα έσοδα από το ΦΠΑ ανήλθαν σε 23.385 εκατ. ευρώ. Επτά δισ. περισσότερα και σε σύγκριση με το 2021, τα έσοδα από ΦΠΑ, τα οποία «αυξήθηκαν κατά 40% από το 2021, 7 δισ. ευρώ παραπάνω δηλαδή» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)