to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:04 | 04.03.2024

Πολιτική

Π. Μαρινάκης: Διατάχθηκε έρευνα για τη διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων

Στην απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για την διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων πολιτών στους οποίος εστάλη προεκλογικό email από την υποψήφια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακόπουλου.


Για τις καταγγελίες αποδήμων ψηφοφόρων που δέχτηκαν προεκλογικό email, από την ευρωβουλευτή της ΝΔ  Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών παρέπεμψε στην απάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ, κ. Μπαλέρμπα σύμφωνα με την οποία «το υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις emails σε υποψήφιους όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία αλλά ωστόσο διετάχθη έρευνα από την αρμόδια επιτροπή Προστασίας προσωπικών Δεδομένων. Η κα Ασημακοπούλου έχει απαντήσει με μια σειρά δικές της δηλώσεις. Αυτό που λέει το αρμόδιο υπουργείο είναι ότι δεν έχει δοθεί κάτι και ούτε έχει γίνει κάποια παραβίαση της νομοθεσίας».

Όπως είπε ο Π. Μαρινάκης από την πλευρά της η κυρία Ασημακοπούλου έχει απαντήσει με μια σειρά από δικές της διαδοχικές ανακοινώσεις και απαντήσεις. Είναι δεδομένο, συνέχισε, πως αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το οποίο λέει το αρμόδιο υπουργείο ότι δεν έχει δοθεί κάτι ούτε έχει γίνει κάποια παραβίαση της νομοθεσίας».

Σύμφωνα με τον Π. Μαρινάκη η κυβέρνηση μένει στην ανακοίνωση του γενικού γραμματέα και όπως «σε κάθε τέτοια περίπτωση όταν υπάρχει καταγγελία ερευνάται».

Ταυτόχρονα, ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι η κυρία Ασημακοπούλου είναι μια ευρωβουλευτής που έχει δώσει μάχη για τη χώρα της και έχει πρωτοστατήσει στη μάχη με τα fake news. Ωστόσο, όπως είπε, η ανακοίνωση των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις επόμενες εβδομάδες.

Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι θέλει «να εργαλειοποιήσει οποιοδήποτε ζήτημα και να διακινδυνεύσει μια σημαντικά διαδικασία για τη χώρα μας είναι μια ιστορική τομή που διευκολύνει χιλιάδες ψηφοφόρους». «Αυτό το ζήτημα που ανέκυψε δεν έχει καμία σχέση με το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου. Κρίμα γιατί στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης θέλουν να θέσουν σε αμφισβήτηση μια τέτοια διαδικασία», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, για την ανάρτηση του διευθυντή της γαστρεντερολογικής πτέρυγας του Θεαγενείου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η ΕΔΕ θα διερευνήσει εάν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια στο νοσοκομείο, αν χρησιμοποιήθηκαν τα διαθέσιμα κρεβάτια, ποια είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο και γιατί είχαμε αυτή την εικόνα η οποία βγήκε. «Η ουσία είναι ότι ο υπουργός θέλε να δει τι συμβαίνει πραγματικά σε κάθε νοσοκομείο» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για την παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ότι αυτός ήταν που έγραψε το άρθρο του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που προβλέπει κόψιμο κονδυλίων της ΕΕ για την Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έκανε λόγο για «κυνική παραδοχή».« Παραδέχτηκε και δήλωσε περήφανος που ήταν εμπνευστής του άρθρου για την περικοπή κονδυλίων από την Ελλάδα (…) Πάρα πολύ σοβαρά πράγματα, δεν έχουν προηγούμενο, τι κάνουν κάποιοι για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας. Θυμάστε πολλές περιπτώσεις συκοφάντησης της χώρας και αυτή είναι άλλη μία», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για το ραντεβού του κ. Μητσοτάκη με τους αγρότες, ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα 11 Μαρτίου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους της Θεσσαλίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη για το προσυνέδριο της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ν. Κεραμέως να δώσει άμεσα απαντήσεις για τη διαρροή στοιχείων του ΥΠΕΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά στη Βουλή εξηγήσεις από την Κεραμέως για τα email της Ασημακοπούλου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)