to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:51 | 02.07.2013

Πολιτική

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΕΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα, επικεφαλής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τους: Κ. Ήσυχο, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπεύθυνου Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ και τον Ν. Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλ. Τσίπρα.


Σήμερα Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013,  η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  πραγματοποίησε  διμερείς συναντήσεις με τις ηγεσίες των κομμάτων της κρατικής Δούμα.  Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αλεξέι Πουσκόφ Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κρατικής Δούμα, τον Λεονίντ Καλάσνικοφ,  Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ο οποίος μετέφερε προσωπικούς χαιρετισμούς του Ε. Ζουγκάνοφ, ο οποίος βρίσκεται κλινήρης σε νοσοκομείο της Μόσχας) καθώς και με τον Αλεξάντερ Ρομάνοβιτς, μέλος του προεδρείου του Κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» και υποψήφιος κυβερνήτης της Μόσχας.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων έγινε εκτενής ενημέρωση για τις θέσεις του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, για το αντινεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του, όπως και για το επικείμενο συνέδριό του στα τέλη του 2013. Οι συνομιλητές από την πλευρά των ρωσικών κομμάτων έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, αλλά και την κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει την ΕΕ με επίκεντρο την Ελλάδα. 

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεχιστεί η αλληλοενημέρωση, ο διάλογος, η κοινή δράση, που σκοπό έχουν να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι θέσεις του ΚΕΑ όπως επίσης να εξεταστούν άμεσα προοπτικές συνεργασίας και κοινής δράσης με τα κόμματα της Ρωσικής Αριστεράς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)