to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ καλείται να αποδείξει στα πολιτικά κέντρα και συστήματα που τον πολέμησαν λυσσαλέα ότι δεν ήταν -όπως επιθυμούσαν- μια αριστερή παρένθεση


φωτ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η ολοκλήρωση του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σηματοδότησε το τέλος μιας έντονης και πολωτικής εβδομάδας εσωστρέφειας και αντιπαραθέσεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το σώμα του Συνεδρίου επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, επιλέγοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να μην διενεργηθούν εσωκομματικές εκλογές που ενδεχομένως να τραυμάτιζαν περισσότερο την παράταξη. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έδειξε ότι απαιτεί το κόμμα ενωμένο, ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις αναγκαίες αλλαγές και να επικεντρωθεί στις μεγάλες προκλήσεις και στα προβλήματα της κοινωνίας. Από το 4ο Συνέδριο δεν βγήκαν κάποιοι νικητές και κάποιοι άλλοι ηττημένοι. Προέχει ότι συνομολογήθηκε η αναγκαιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να προχωρήσει μπροστά με συλλογικότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αντλώντας δύναμη μέσα από τα μέλη του, καλείται να προσέλθει στη μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών με αποφασιστικότητα και ενιαία φωνή, στέλνοντας το μήνυμα ότι στέκεται στα πόδια του, διεκδικώντας την ανατροπή της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη και του 41%. Καλείται να αποδείξει στα πολιτικά κέντρα και συστήματα που τον πολέμησαν λυσσαλέα ότι δεν ήταν -όπως επιθυμούσαν- μια αριστερή παρένθεση, ότι τίποτε δεν ήταν τυχαίο και ότι παραμένει ένα μεγάλο κόμμα που διεκδικεί την εξουσία. Ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει, όπως έχει πει και ο πρόεδρός του. Το οφείλει στα μέλη και στους ψηφοφόρους του.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)