to top
 • βρείτε μας στο Twitter
 • βρείτε μας στο Facebook
 • βρείτε μας στο YouTube
 • στείλτε μας email
 • εγγραφείτε στο RSS feed
 • international version

16:14 | 24.02.2024

Κοινωνία

ΕΑΕΚ, ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Όλες και όλοι στην απεργία στις 28 Φλεβάρη

Να δώσουν το παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλούν στους εργαζομένους, ΕΑΕΚ, ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ


Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

Στις 28 Φεβρουαρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το δυστύχημα των Τεμπών. Μάλλον ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών καθώς φαίνεται πως μια σειρά επιλογών και παραλείψεων της κυβέρνησης, η συστηματική εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και ένας συνδυασμός «μικρής» και μεγάλης διαφθοράς οδήγησαν στο τρομερό δυστύχημα και στο θάνατο 57 ανθρώπων, οι περισσότεροι νέοι και νέες.

Ένα χρόνο μετά η θλίψη και η οργή  και τα αιτήματα εκατομμυρίων ανθρώπων που διαδήλωσαν ζητώντας τη διερεύνηση των αιτιών και τη τιμωρία των ενόχων, το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων και την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών παραμένουν επίκαιρα στην πανεργατική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.

Η απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού συναντιέται χρονικά με τις καταλήψεις των φοιτητών και τα μπλόκα των αγροτών.

Των φοιτητών που αγωνίζονται ενάντια στην παραβίαση του Συντάγματος με τη δημιουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων,  που θα μετατρέψουν τη Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πτυχία σε εμπόρευμα, διαθέσιμο μόνο σε όσους μπορούν να πληρώσουν. Των φοιτητών που αγωνίζονται για την αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου με υποδομές, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση για δωρεάν σπουδές.

Των αγροτών της Θεσσαλίας που μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, -που προέκυψαν και ως αποτέλεσμα των ανεπαρκών αντιπλημμυρικών έργων- που τους άφησαν χωρίς σπίτια  μηχανήματα και χωράφια, να αντιμετωπίζουν την αδιαφορία της κυβέρνησης. Των αγροτών της υπόλοιπης χώρας που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από τη κλιματική κρίση, τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και τη ληστρική συμπεριφορά των μεσαζόντων,

Των εργαζομένων στην Υγεία, στην Παιδεία και στην Κοινωνική Ασφάλιση, στους Δήμους που αυτή την περίοδο δίνουν και τις δικές τους ιδιαίτερες κλαδικές μάχες με κοινωνικά αιτήματα να στηριχτεί ο δημόσιος χαρακτήρας των βασικών κοινωνικών αγαθών και να μην αναγκαστεί  ο πολίτης να πληρώνει για τα πάντα στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Των μισθωτών του Ιδιωτικού τομέα που παλεύουν για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επαναφορά της επεκτασιμότητας, της ευνοϊκότερης ρύθμισης και του βάσιμου λόγου απόλυσης που κατήργησε η ΝΔ ήδη από το 2019. Για τον εμπαιγμό του «ξεπαγώματος» των τριετιών, που εξαφανίζει 12 έτη εργασίας από εκατομμύρια εργαζόμενους/ες, την τραγική αύξηση του αριθμού των εργατικών ατυχημάτων από την εντατικοποίηση, την καθιέρωση του 13ωρου, την μη τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και την διάλυση του Σώματος επιθεώρησης Εργασίας. Που ζητούν εν τέλει αυξήσεις στους μισθούς συμβατούς με τον πληθωρισμό της απληστίας, στοιχειώδη κοινωνική προστασία και ανταποδοτικότητα των κόπων τους.

Το μέτωπο ενάντια στην ακρίβεια και μισθούς που  μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, οι αγώνες αγροτών, φοιτητών, εργαζομένων με φαινομενικά διαφορετικά αιτήματα, συνδέονται ως αποτελέσματα των σκληρά ταξικών, νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Εκφράζουν παράλληλα το αίτημα για μια διαφορετική πολιτική που δε θα μετατρέπει τα δημόσια αγαθά σε εμπόρευμα, που θα προστατεύει και θα αναβαθμίζει τις δημόσιες υποδομές, θα διασφαλίζει το εισόδημα και τις κοινωνικές παροχές, που θα αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος των λαϊκών τάξεων.

Το Μέτωπο αγώνα για τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, ειδικότερα μετά και από το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που στοχοποιεί τη χώρα μας και την Κυβέρνηση της ΝΔ σε ό,τι έχει να κάνει με την ελευθερία του Τύπου, τις υποκλοπές, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τον αυταρχισμό των μέσων καταστολής κ.ά.

Συγκροτείται έτσι μια κινηματική, μαχητική, κοινωνική αντιπολίτευση που επιχειρεί να θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών τις δυνάμεις της εργασίας με σύνθημα: Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους.

Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους.

Στηρίζουμε τους αγώνες φοιτητών και αγροτών

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην απεργία

 • Για να σταματήσει η ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων που τροφοδοτεί την ακρίβεια.
 • Για τη μείωση της έμμεσης φορολογίας και το τέλος τη φορολογικής ασυλίας του μεγάλου πλούτου
 • Για αύξηση μισθών 10% στο Δημόσιο και επαναφορά των Δώρων
 • Για Δημόσια Υγεία και Παιδεία                                
 • Για Πραγματικές  Αυξήσεις  και Επαναφορά των Συλλογικών  Συμβάσεων  Εργασίας
 • Για την αποκάλυψη και την τιμωρία των ενόχων για το έγκλημα των Τεμπών

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)