to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:20 | 23.02.2024

Κοινωνία

Ζάκυνθος: «Σκότωσε το παιδί μου - Άκουγα την καρδούλα του προχθές» λέει η 19χρονη

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση της βίαιης διακοπής κύησης 19χρονης στη Ζάκυνθο, με τον σύντροφό της να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται - Σοκαρισμένη η 19χρονη με τα όσα έζησε στα χέρια του συντρόφου της - Θρηνεί το μωρό που έχασε


Ο φερόμενος δράστης του περιστατικού έμφυλης βίας πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα χθες και παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Η 19χρονη διένυε τον δεύτερο μήνα εγκυμοσύνης. Ηταν Τρίτη 20 Φεβρουαρίου όταν, σύμφωνα με καταγγελίες, ο σύντροφός της την έδεσε, τη χτύπησε και την εξανάγκασε να πάρει φάρμακα για να διακόψει την εγκυμοσύνη.

Την επομένη το πρωί, ο νεαρός μετέφερε τη 19χρονη φίλη του στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, έχοντας όμως αποβάλει.

Επειτα από καταγγελία, άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου συνέλαβαν τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας, διακοπής κυήσεως, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και κλοπής, καθώς είχε αποσπάσει από τη σύντροφό του το κινητό της τηλέφωνο.

Τι είπε το θύμα

«Σκότωσε το παιδί μου», ήταν τα πρώτα λόγια της 19χρονης κοπέλας: «Άκουγα την καρδούλα του προχθές. Αυτή η εικόνα δε μου φεύγει από το μυαλό. Μου σκότωσε το παιδί μου».

Μετά τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του 27χρονου συντρόφου της βρήκε τη δύναμη να περιγράψει τα δραματικά λεπτά που πήγαν να στοιχίσουν ακόμα και την ίδια της της ζωή: «Δεν με χτύπησε. Μου έδεσε τα χέρια και μου πάτησε το κεφάλι, μου έκλεισε το στόμα. Μου έλεγε ότι: “Το έχω αποφασίσει μέσα μου. Θα σας σκοτώσω. Θα σκοτώσω και το παιδί”. Μετά μου έβαλε κάτι χάπια. Μου έλεγε “πιες τα”».

Τι λέει η θεία της

«Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Είναι σοκαρισμένη με φαρμακευτική αγωγή. Χθες της έκαναν ηρεμιστική ένεση. Κλαίει και το μόνο που λέει συνεχώς είναι ότι της σκότωσε το μωρό της. Έχει άρνηση φαγητού, προσπαθεί το παιδί να κοιμηθεί, δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση», είπε, μιλώντας στον Ant1 η θεία της κοπέλας.

Ο 27χρονος γνώριζε για την εγκυμοσύνη της κοπέλας, ενώ την είχαν κοινοποιήσει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Για το θέμα της εγκυμοσύνης έδειχνε χαρούμενος, το είχαν ανεβάσει στα social. Υπήρξε μια φωτογραφία που η μικρή κρατούσε τον υπέρηχο. Στην πορεία όμως υπήρξαν προστριβές και τσακωμοί, έγινε πιεστικός. Την ζήλευε πάρα πολύ, από ό,τι μου είπε το παιδί. Την πίεζε να μείνει μαζί του», επεσήμανε.

Η σχέση τους παρουσίασε τριγμούς όταν η 19χρονη του ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να μείνει μαζί του. «Εκείνη του είχε εκφράσει την επιθυμία να πάει στη μητέρα της. Στην αρχή έδειξε πάρα πολύ εκνευρισμένος. Από ό,τι μας είπε η μικρή πήγε ένα βράδυ στο σπίτι και τους απείλησε όλους. Η μικρή δεν τον ακολούθησε. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε πιο ήρεμος και συγκαταβατικός με την ιδέα ότι η μικρή θα μείνει στην μητέρα της. Τα πράγματα κύλησαν ομαλά για κάποιες ημέρες ώσπου την Τρίτη το βράδυ της είπε έλα να σε πάω μια βόλτα», επεσήμανε η θεία της 19χρονης.

Το βράδυ της Τετάρτης της ζήτησε να ανέβουν σπίτι του. Μόλις μπήκαν μέσα την έδεσε και την ανάγκασε να πάρει τα χάπια. «Πέρασαν από το σπίτι που έμενε. Την ανέβασε επάνω. Της έδεσε τα χέρια με τη βία. Αυτός είχε κάτι χάπια στην κατοχή του σε ένα φακελάκι. Το παιδί μας είπε ότι ήταν πέντε τα χάπια. Της πίεσε το κεφάλι και της έδωσε δυο χάπια και ένα μέσω της κολπικής οδού. Την κράτησε εκεί. Ήξερε δηλαδή την προετοιμασία και τις ώρες. Μας είπε ήξερε πώς θα τα χρησιμοποιήσει η μικρή πως. Μας είπε ότι προσπάθησε να κάνει τη λιπόθυμη γιατί φοβήθηκε για την ζωή του παιδιού και τη δική της. Αυτός φοβήθηκε και την μετέφερε στα επείγοντα. Έμεινε στο πλευρό της με την απειλή ότι εάν μιλήσει θα την σκοτώσει», κατέληξε.

Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου

«Ολη αυτή η ιστορία ήταν στημένη από τους γονείς της κοπέλας» ισχυρίζεται ο πατέρας του 27χρονου, ο οποίος μίλησε στα αλβανικά μέσα.

«Η γιαγιά δεν ήθελε να γίνει ο αρραβώνας. Δεν ξέραμε ότι ήταν έγκυος, μόνο υποψιαζόμασταν, δεν το είχε πει στον γιο μου. Η κοπέλα πέρναγε καλά μαζί του, τον αγαπούσε με όλη την καρδιά της. Μου έλεγε ότι την αγαπάει. Η γιαγιά της δεν τον ήθελε, ο πατέρας της ήταν στη φυλακή, πήγε ο γιος στη φυλακή και τον συνάντησε για να ζητήσει το χέρι της και πήρε την ευχή του.

«Της έδωσαν φάρμακα για να αποβάλει. Της τα έδωσε η γιαγιά και η μητέρα της. Τις καταγγελίες τις έκαναν αυτές για να μπει ο γιος στη φυλακή. Τα παιδιά αγαπιούνται, αλλά δεν ήθελε η γιαγιά. Πριν μια βδομάδα ο γιος μου μού είπε ότι υποψιαζόταν πως είναι έγκυος».

Πηγές: pelop.gr / ethnos.gr / ANT1

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)