to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:15 | 23.02.2024

Κοινωνία

Δίκη δολοφονίας Ζακ Κωστόπουλου: «Δεμένος στο έδαφος παρουσία ΕΚΑΒ και αστυνομίας» - Άφαντοι οι κατηγορούμενοι

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων απηύθυνε ερωτήσεις στον μάρτυρα


Η σημερινή δικάσιμος στο Εφετείο όπου δικάζεται η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, ξεκίνησε στις 9.20 το πρωί, με απουσία όλων των κατηγορουμένων.

Στις ερωτήσεις του δικηγόρου Γλύκα, συνηγόρου των κατηγορουμένων, ο μάρτυρας απάντησε πως τη στιγμή που ο ίδιος απέκτησε οπτική επαφή ο Ζακ βρισκόταν στο έδαφος και δεμένος. Μάλιστα κατέθεσε πως εκείνη την ώρα παρόντες ήταν φυσικά οι αστυνομικοί, ωστόσο διαβεβαίωσε πως είχε ήδη καταφθάσει το ΕΚΑΒ.

Σε παρακάτω ερώτηση ανέφερε πως δεν ήταν εις γνώση του κάποια «επίθεση προς τους αστυνομικούς», όπως ερωτήθηκε από τον δικηγόρο των κατηγορουμένων.

Στη δίκη αναφέρθηκε επίσης πως στην έκθεση κατάσχεσης δεν αναφέρθηκαν τα κλειδιά, τα οποία παραδόθηκαν στον αδερφό του Ζακ, Νίκο Κωστόπουλο, την ημέρα της κηδείας.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων απηύθυνε ερωτήσεις σχετικά με την ώρα στον μάρτυρα, αναζητώντας εκεί κάποιο υπερασπιστικό στοιχείο.


«Ο Ζακ δεν θα πέθαινε αν ήταν σπίτι του»

Πάντως ο γιατρός που εξετάστηκε ως μάρτυρας διαβεβαίωσε πως καμία παρακείμενη συνθήκη υγείας από όσες έχουν αναφερθεί έως τώρα, δεν θα ήταν ικανή να προκαλέσει τον θάνατο του Ζακ, βάζοντας έτσι φρένο σε όσα επιχειρεί, εδώ και αρκετές δικασίμους, να παρουσιάσει η υπεράσπιση, η οποία ρωτά τους μάρτυρες για την κατάσταση της υγείας του δολοφονημένου.

Ουσιαστικά η υπεράσπιση θεωρεί πως το επεισόδιο είχε ξεκινησει πριν το κοσμηματοπωλειο και οτι κανενα χτυπημα δεν ηταν θανατηφορο. Με το ίδιο σκεπτικό εξετάστηκε και ο μάρτυρας αστυνομικός, στον οποίο έγινε σειρά ερωτήσεων για τους χρόνους των επιμέρους γεγονότων, όπως το γιατί προσφέρθηκε νερό στον Ζακ Κωστόπουλο από τον απέναντι χώρο εστίασης, καθώς και το στίγμα του κινητού του Ζακ.

Όλες οι εξελίξεις στον λογαριασμό του Παρατηρητηρίου της δίκης, εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)