to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:06 | 22.02.2024

Πολιτική

Μετά την πρωτοφανή παρέμβαση στο δικαστήριο: Αντί συγγνώμης, o Αδ. Γεωργιάδης επιτίθεται στην «Αυγή»!

Ο υπουργός Υγείας βγήκε στα τηλεπαράθυρα για να κατηγορήσει για προπαγάνδα την «Αυγή» και να «ξαναγράψει» την αντιθεσμική παρέμβασή του στο δικαστήριο


Να κάνει το άσπρο-μαύρο επιχείρησε για μια ακόμα φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή το απαράδεκτο περιστατικό με την αντιθεσμική παρέμβασή του μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την κατάθεση του Παύλου Πολάκη.

Μιλώντας την Πέμπτη 22/2 στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας προσπάθησε να «ξαναγράψει» τα γεγονότα κατηγορώντας την «Αυγή» για προπαγάνδα.


«Κανένας δεν πιάστηκε στα χέρια με κανέναν. Διαβάζω σήμερα στην Αυγή, για να καταλάβετε πώς γίνεται η προπαγάνδα στην χώρα», είπε ο κ. Γεωργιάδης και διάβασε το λιντ του σημερινού θέματος της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας: «Επέπληξε το δικαστήριο, οι σωματοφύλακές του απώθησαν δικηγόρο και εντέλει το δικαστήριο διέκοψε την εξέταση Πολάκη».

Κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη τα «πραγματικά περιστατικά είναι ότι την ώρα που ήταν ο κ. Πολάκης στο δικαστήριο και κατέθετε και είχε αρχίσει να τσακώνεται με τη δικηγόρο υπερασπίσεως -εγώ παρακολουθούσα δύο ώρες την κατάθεσή του σιωπηλός, την ώρα που είναι στο βήμα και καταθέτει ... πλησιάζει ο δικηγόρος ... στο έδρανο και του λέει στο αυτί, αλλά ακούστηκε: "πες ότι έχεις κάτι επείγον για να φύγεις", γιατί τσακωνόταν. Και τι κάνει ο μέγας Πολάκης; Βγάζει από την τσέπη του το κινητό πάνω στο βήμα όπου κατέθετε, σηκώνει το κινητό με τους δικαστές μπροστά του και λέει "α, ναι, συγγνώμη, θέλετε... ναι" και λέει "συγνώμη, έχω επείγον περιστατικό στο χειρουργείο". Ο τραμπουκισμός μου ποιος ήταν ... είπα από κάτω: "τι διαδικασία είναι αυτή;". Αυτός ήταν ο τραμπουκισμός μου. Τίποτε άλλο ... στο δικαστήριο απαγορεύεται να έχεις μέσα το κινητό, όχι να το σηκώσεις ενώπιον του δικαστηρίου».

Όσον αφορά για την απώθηση του δικηγόρου του Παύλου Πολάκη, Γιάννη Απατσίδη, από τον σωματοφύλακα του υπουργού, ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι: «ο δικηγόρος του κ. Πολάκη, αυτός άρχισε να φωνάζει και έκανε το επεισόδιο, για να προκαλέσει την διακοπή της δίκης, πράγμα το οποίο έγινε». Και συνέχισε λέγοντας πως «όταν ο δικηγόρος του ήρθε προς το μέρος μου με ένταση, ο φρουρός μου μπήκε ανάμεσα.  Τίποτε άλλο δεν έκανε, μπήκε ανάμεσα όπως λένε οι κανονισμοί. Και έβγαλαν όλα αυτά τα δημοσιεύματα».

Το σχετικό απόσπασμα από το λεπτό 05:47 στο βίντεο που ακολουθεί

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την εξέταση του Παύλου Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρενέβη φωνάζοντας επιπλήττοντας το δικαστήριο για τον τρόπο που συντόνιζε τη διαδικασία.

Αγωγή εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη προτίθεται να καταθέσει ο  Παύλος Πολάκης με αφορμή τα όσα συκοφαντικά – όπως αναφέρει – έχει εκστομίσει εναντίον του εν μέσω της δίκης για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παράλληλα, μετά την πρωτοφανή παρέμβαση του υπουργού Υγείας ο οποίος έφτασε στο σημείο να επιπλήξει το δικαστήριο για τον τρόπο που συντόνιζε τη διαδικασία, ο Παύλος Πολάκης καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας που εκθέτει καθημερινά την κυβέρνησή του πλέον κι εντός δικαστικού χώρου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)