to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:36 | 27.05.2013

Διεθνή

Ιταλία: Καταδικάσθηκε για υπεξαίρεση πρώην στέλεχος του κεντροδεξιού «Λαού της Ελευθερίας»

Σε τρία χρόνια και τέσσερις μήνες φυλάκιση για υπεξαίρεση καταδικάσθηκε σήμερα ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος της κεντροδεξιάς Φράνκο Φιορίτο.


Ο πρώην επικεφαλής του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) στην περιφέρεια της Ρώμης καταδικάσθηκε επίσης σε στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για το διάστημα των επόμενων πέντε ετών.

Ο Φιορίτο προσήχθη σε δίκη στις 2 Οκτωβρίου με την κατηγορία ότι οικειοποιήθηκε κονδύλια του κόμματος του ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Χρήματα με τα οποία, όπως λένε οι εισαγγελείς, αγόρασε μεταξύ άλλων ένα όχημα 4x4 και προχώρησε σε επέκταση της κατοικίας του και άνοιξε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

«Δεν θεωρώ ότι παραβίασα τον νόμο», είπε ο Φιορίτο. Πάντως, πρόσθεσε, «στο εξής θα αφιερωθώ σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες».

Ο Φιορίτο δεσμεύτηκε να επιστρέψει στο κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων και η μελλοντική πιθανή τους κατάργηση, στο μεταξύ, υποχρεώνει τις ιταλικές πολιτικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε αυστηρή περιστολή των δαπανών τους.

Το PdL ετοιμάζεται να διακόψει συνεργασίες με έκτακτους υπαλλήλους του και να μειώσει κατά 50% το μόνιμο προσωπικό του, αναφέρει ο Τύπος. Θεωρείται επίσης πολύ πιθανή η μετακόμιση από την ιστορική έδρα των γραφείων του, στην κεντρική οδό Dell' Umilta, σε νέο, πιο μικρό —και οικονομικό— κτήριο.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο, αναφέρει ότι οι 156 μόνιμοι υπάλληλοι του, οι οποίοι λαμβάνουν, συνολικά, δεκατρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, μπορεί να τεθούν, σύντομα, σε ταμείο ανεργίας.

Τα πάγια έξοδα του PD μειώθηκαν κατά ποσοστό 75% πρόσφατα.

Πηγή  ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)