to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τουλάχιστον μην μας δουλεύετε

Στις μεγάλες αυξήσεις στην ανελαστική φαρμακευτική δαπάνη δεν πιάνουν τα ψέματα Γεωργιάδη ότι υπάρχουν τάχα και τα φθηνότερα γενόσημα


«Φίλε ασφαλισμένε, από 13/2/24 η συμμετοχή που πλήρωνες για τα φάρμακά σου έχει αυξηθεί χωρίς να έχει αυξηθεί η αρχική τους τιμή» έγραφε το λευκό χαρτί με τα μεγάλα γράμματα που ήταν κολλημένο στην πόρτα του φαρμακείου, με την υποσημείωση «Ο φαρμακοποιός σου δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη».

Ένα χαρτί κολλημένο στην είσοδο του φαρμακείου που επιχειρεί να εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς άλλαξε για τους ασφαλισμένους με υπογραφή του υπουργού Υγείας. Ενός υπουργού που, κατά την προσφιλή του τακτική, έπιασε θέση στα παράθυρα των καναλιών για να κάνει το μαύρο άσπρο και να επιχειρήσει να διαψεύσει την πραγματικότητα. Ενός υπουργού που δεν διστάζει να παρουσιάσει ως αλήθεια το κάθε ψέμα που ξεστομίζει.

Ενός υπουργού που βάλθηκε να βγάλει ψεύτες ακόμα και αυτούς τους φαρμακοποιούς που από σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με την οργή και τη θλίψη των ασφαλισμένων και ειδικότερα των συνταξιούχων για τις μεγάλες αυξήσεις στην ανελαστική φαρμακευτική δαπάνη.

Τόσο ανελαστική, που δεν πιάνουν τα ψέματα Γεωργιάδη ότι υπάρχουν τάχα και τα φθηνότερα γενόσημα όταν ο ίδιος ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ξεκαθαρίζει ότι οι αυξήσεις στις συμμετοχές συγκεκριμένων, κυρίως γενόσημων, φαρμάκων φτάνουν ακόμα και το 80% και η επιβάρυνση αφορά περισσότερα από 1.700 γενόσημα.

Βαριές επιβαρύνσεις που καλούνται να χρεωθούν οι ήδη καταπονημένοι από την ακρίβεια και τις αυξήσεις πολίτες, που βλέπουν την καθημερινότητά τους να γίνεται κάθε μέρα και πιο εφιαλτική. Γιατί μόνο σαν εφιάλτη μπορείς να περιγράψεις μια ζωή που γονατίζει στα σούπερ μάρκετ και ματώνει στα φαρμακεία. Και σαν να μην φτάνουν τα αβάσταχτα αυτά προβλήματα, ακόμα χειρότερο είναι να έχεις και τους υπουργούς της ακρίβειας και των αυξήσεων να βγαίνουν με όλη τους την άνεση στα κανάλια και να σε δουλεύουν ψιλό γαζί.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)