to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:47 | 15.02.2024

Κοινωνία

6η εβδομάδα κινητοποιήσεων: Το φοιτητικό ποτάμι πλημμύρισε ξανά το κέντρο της Αθήνας (βίντεο-φωτογραφίες)

Κάτω από τη βροχή, διαμαρτυρόμενοι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιώντας πορεία και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων


Το δυναμικό «όχι» στα σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημιών αντηχεί για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας, που γέμισε για άλλη μια Πέμπτη από τους φοιτητές, παρά τη βροχή.

Πρόκειται για την ένατη μαζική πανεκπαιδευτική διαδήλωση και την έκτη συνεχή εβδομάδα των φοιτητικών καταλήψεων.

Στο πλευρό τους έχουν και πάλι εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς αλλά και πανεπιστημιακούς, που ολοένα αυξάνονται με ήδη πάνω από 500 να έχουν υπογράψει επιστολή-κόλαφο κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ με αποδέκτη την κυβέρνηση.

Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη συνέχεια ακολούθσε μαζική πορεία με κατεύθυνση το Σύνταγμα και τη Βουλή.

**ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξανά ΜΑΤ εντός του ΑΠΘ με δακρυγόνα και κρότου λάμψης

Την ίδια ώρα, συλλαλητήρια διοργανώνονται σε δεκάδες πόλεις της χώρα:

Στον αγώνα των φοιτητών δίνουν το «παρών» ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, που έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 και μέχρι το τέλος της βάρδιας για να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση.

Στη σημερινή πανεκπαιδευτική κινητοποίηση καλούσε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «ο αγώνας κατά του σχεδίου εμπορευματοποίησης της δημόσιας παιδείας είναι ένας αγώνας κρίσιμος για το μέλλον μας».

Στο μεταξύ, οι φοιτητικές καταλήψεις συνεχίζονται με πάνω από 150 Τμήματα σε όλη τη χώρα να παραμένουν υπό κατάληψη. Οι φοιτητές απαιτούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, που καταστρατηγεί το άρθρο 16 του Συντάγματος. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες είναι το βασικό αίτημά τους, ενώ καταγγέλλουν τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας για διαδικτυακές εξετάσεις.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ως το βράδυ της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου, ενώ μετά το πέρας της αναμένεται να δρομολογηθεί η κατάθεσή του στη Βουλή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)