to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:12 | 03.10.2013

Κοινωνία

«Άργησαν να αντιμετωπίσουν τη Χρυσή Αυγή»

Στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και στο πώς αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί αναφέρθηκαν σήμερα οι βασικοί ομιλητές σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.



Τέθηκαν κάποια βασικά ερωτήματα από τον συντονιστή της Ένωσης, Κώστα Παπαϊωάννου, όπως «Τι δεν έκανε τόσα χρόνια η ελληνική κυβέρνηση και τρέχει και δεν φτάνει;», ενώ παρόντες ήταν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος, ο δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός και ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος.
 
Ο κ. Αλιβιζάτος, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε δεχτεί σε αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου επίθεση από τον υπόδικο Ηλία Παναγιώταρο, επισήμανε πως «η Δημοκρατία αμύνεται με κανόνες και όχι με γιουρούσια» για να προσθέσει πως με την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα το άρθρο 187 του Συντάγματος μπορεί να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή. «Χρειάζεται αποφασιστικότητα, όχι παρορμητισμός. Χρειάζεται σχέδιο για την κάλυψη των κενών, καθώς η Χρυσή Αυγή μπορεί να ‘’κατεβάσει’’ υποψηφίους στις επόμενες εκλογές, είτε είναι δημοτικές είτε βουλευτικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλιβιζάτος.
 
Από την πλευρά του ο κ. Ρουπακιώτης εμφανίστηκε προβλημαυισμένος, σημειώνοντας πως «δεν διέγνωσαν γρήγορα τον κίνδυνο του νεοναζισμού, από τους μαχαιροβγάλτες και δολοφόνους που απειλούν κυρίως μετανάστες». Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση και το πρωθυπουργικό περιβάλλον πως «παρεμπόδισαν το έργο μου με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, καθώς αποσκοπούσαν στην προσέλκυση ψηφοφόρων που είχαν στραφεί στη Χρυσή Αυγή». Ζήτησε την «εκκαθάριση του καρκινώματος της Χρυσής Αυγής στα σώματα Ασφαλείας», τονίζοντας πως η Δικαιοσύνη απαιτείται να «αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ανεξάρτητη».
 
Συσχέτισε δε τη «βιασύνη» της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το νεοναζιστικό μόρφωμα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα την 1.1.2014.

Ο δικηγόρος και μέλος της Ένωσης, Δημήτρης Σαραφιανός, υπογράμμισε πως «η δολοφονία του Φύσσα ήταν αναπόφευκτη, καθώς θεωρήθηκε από τους Χρυσαυγίτες ‘’προδότης της φυλής’’ με τις απόψεις του, άρα κατ’επέκταση και υπάνθρωπος», ενώ κατηγόρησε την Ελληνική Δικαιοσύνη πως όταν η Χρυσή Αυγή ζητούσε την επέμβασή της για περιπτώσεις όπως οι διώξεις των Σάββα Μιχαήλ, Κώστα Μουτζούρη και Πέτρου Κωνσταντίνου, ενεργούσε ταχύτατα και άμεσα.
 
Τέλος, ο κ. Χριστόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση και την Δικαιοσύνη ότι «άργησε πάρα πολύ», ενώ τόνισε ότι οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν, καθώς η Ελλάδα είναι ένα συντεταγμένο κράτος Δικαίου το οποίο δεν πρέπει να τρομάζει η Χρυσή Αυγή.
 

Πηγή: topontiki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)