to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:52 | 14.02.2024

Διεθνή

Έξαλλος ο Μπάιντεν με την παραπομπή του υπουργού Μετανάστευσης σε δίκη από τους Ρεπουμπλικάνους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν καταγγέλλει την «αντισυνταγματική» παραπομπή από τους Ρεπουμπλικάνους του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας Μαγιόρκας σε δίκη


Ο Τζο Μπάιντεν κατακεραύνωσε χθες Τρίτη την παραπομπή από τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας Αλεχάντρο Μαγιόρκας —καθ’ ύλην αρμόδιου για τη μετανάστευση— σε δίκη στη Γερουσία, κάνοντας λόγο για «κατάφωρα μικροκομματική αντισυνταγματική ενέργεια».

«Η ιστορία δεν θα δει με επιείκεια τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής για την κατάφωρα μικροκομματική αντισυνταγματική ενέργειά τους, η οποία βάζει στο στόχαστρο έντιμο κρατικό λειτουργό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με την αβάσιμη παραπομπή του υπουργού Μαγιόρκα από τους Ρεπουμπολικανούς

Η ιστορία δεν θα κοιτάξει ευγενικά τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής για την κραυγαλέα πράξη αντισυνταγματικού κομματισμού τους που έχει βάλει στο στόχαστρο έναν έντιμο δημόσιο λειτουργού για να παίξει μικροπολιτικά παιχνίδια. Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Μαγιόρκας, ένας Κουβανός μετανάστης που ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την οικογένειά του ως πολιτικοί πρόσφυγες, έχει περάσει περισσότερες από δύο δεκαετίες υπηρετώντας την Αμερική με ακεραιότητα σε μια αναγνωρισμένη καριέρα στην επιβολή του νόμου και στις δημόσιες υπηρεσίες. Από την θητεία του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ως Εισαγγελέας των ΗΠΑ μέχρι την υπηρεσία του ως Αναπληρωτής Υπουργός και τώρα Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, έχει υποστηρίξει πιστά το κράτος δικαίου και έχει επιδείξει βαθιά δέσμευση στις αξίες που κάνουν το έθνος μας σπουδαίο.

Αυτή η παραπομπή απέτυχε ήδη μία φορά σε δικομματική ψηφοφορία. Αντί να οργανώνουν πολιτικά ακροβατικά όπως αυτό, οι Ρεπουμπλικάνοι με γνήσιες ανησυχίες για τα σύνορα θα πρέπει να θέλουν το Κογκρέσο να προσφέρει περισσότερους συνοριακούς πόρους και ισχυρότερη ασφάλεια στα σύνορα. Δυστυχώς, οι ίδιοι Ρεπουμπλικάνοι που πιέζουν αυτήν την αβάσιμη παραπομπή απορρίπτουν διακομματικά σχέδια για τα οποία ο υπουργός Μαγιόρκας και άλλοι στην κυβέρνησή μου δούλεψαν σκληρά για να ενισχύσουν την ασφάλεια των συνόρων αυτή τη στιγμή - αντιστρέφοντας τα χρόνια των δικών τους αιτημάτων να περάσουν ισχυρότερα νομοσχέδια για τα σύνορα. Το να εγκαταλείπουμε τις πραγματικές λύσεις ακριβώς τη στιγμή που χρειάζονται περισσότερο για να παίξουμε πολιτικά παιχνίδια δεν είναι αυτό που περιμένει ο αμερικανικός λαός από τους ηγέτες του. Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει για να δώσει σε εμένα, τον Υπουργό Μαγιόρκας, και τη διοίκησή μου τα εργαλεία και τους πόρους που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σύνορα. Η Βουλή πρέπει επίσης να εγκρίνει αμέσως το συμπληρωματικό για την εθνική ασφάλεια της Γερουσίας. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε πραγματικές λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί και οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής πρέπει να αποφασίσουν αν θα ενωθούν μαζί μας για να λύσουμε το πρόβλημα ή θα συνεχίσουν να παίζουν πολιτική με τα σύνορα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)