to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:38 | 07.02.2024

Κοινωνία

Χειροπέδες σε φοιτητές που άνοιξαν πανό - Στην πόλωση καταφεύγει το Μαξίμου - Κατακραυγή για τα ιδιωτικά

«Αύριο θα βουλιάξει η Αθήνα» έγραφε το πανό των φοιτητών, προειδοποιώντας την κυβέρνηση πως οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν θα δεχθούν ακόμη ένα κουρέλιασμα του Συντάγματος από τη ΝΔ


Οι φοιτητές άνοιξαν πανό για το αυριανό συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ και τους περίκλυσαν δυνάμεις της αστυνομίας που προχώρησαν σε προσαγωγές

Απροκάλυπτα αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε φοιτητές που άνοιξαν πανό στο Σύνταγμα, το βράδυ της Τετάρτης, για το αυριανό συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μια μικρή ομάδα φοιτητών, άπλωσε πανό με το σύνθημα «Αύριο θα βουλιάξει η Αθήνα», μπροστά από τη Βουλή, για την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο κέντρο της Αθήνας, όπως φαίνεται και σε βίντεο που κατέγραψε ο Χρήστος Αβραμίδης. Αμέσως άντρες της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», τους περικύκλωσαν και προχώρησαν προκλητικά σε προσαγωγές.

Οι φοιτητριες και φοιτητές προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.

Λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι φοιτητές αντιδρούν στην ανακοίνωση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, το οποίο έγινε εν μέσω καταλήψεων και μαζικών κινητοποιήσεων και το οποίο κατακεραύνωσε η αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει πως αυτό φέρνει δίδακτρα από την «πίσω πόρτα», αυξάνει εκθετικά τον αριθμό εξετάσεων στο Λύκειο, ενισχύει τη διαπλοκή και ευνοεί τα ιδιωτικά σχολεία.

Για αύριο Πέμπτη 8/2 έχει καλεστεί νέα μεγάλη κινητοποίηση σε όλη τη χώρα, με διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις που υπάρχουν πανεπιστήμια. Στην Αθήνα η προσυγκέντρωση θα λάβει χώρα από τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Επιπλέον, το Σάββατο 10/2 διοργανώνεται στα Προπύλαια μεγάλη συναυλία των Καταλήψεων των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)