to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:45 | 07.02.2024

Κοινωνία

Ο καθηγητής Γεωλογίας Χαράλαμπος Φείδας νέος πρύτανης του ΑΠΘ

Νέος πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ο Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας


Ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών Χαράλαμπος Φείδας αναδείχθηκε νέος πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μετά την σημερινή τρίτη ψηφοφορία μεταξύ των μελών του 11μελούς Συμβουλίου Διοίκησης, κατά την οποία συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών, όπως απαιτούσε ο νόμος.

Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε με μυστική ψηφοφορία και ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ». Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ ο κ. Φείδας έλαβε έξι ψήφους, έναντι δύο που έλαβαν έκαστος οι συνυποψήφιοί του καθηγητές του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Κυριάκος Αναστασιάδης και του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής Ευστράτιος Στυλιανίδης, ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε μια πρωτόγνωρη, μακρά και σύνθετη διαδικασία για την εκλογή των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ. Το Συμβούλιο Διοίκησης με τίμησε με την ψήφο του εκλέγοντάς με στο αξίωμα του πρύτανη του ΑΠΘ. Είναι μεγάλη χαρά αλλά και μεγάλη τιμή και ευθύνη για εμένα η ανάδειξή μου στο αξίωμα του πρύτανη του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας μας. Όλοι μαζί θα εργαστούμε σκληρά για να επαναφέρουμε στην κανονικότητα τη λειτουργία του πανεπιστημίου μας, να αναδείξουμε τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη χώρα και διεθνώς και να το βάλουμε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φείδας, ο οποίος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα με τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, τις επόμενες ημέρες.

Οι νέοι αντιπρυτάνεις

Ο Χ. Φείδας έχει προτείνει τον καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Δημήτρη Κουσενίδη για τη θέση του αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Υποδομών, την αν. καθηγήτρια του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Στέλλα Λάββα ως αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, τον καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Γεώργιο Τζέτζη ως Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και τον καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Κυριάκο (Κύρο) Υάκινθο ως Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας.

Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου

Νέος Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ο Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών Χαράλαμπος Φείδας.

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη7 Φεβρουαρίου 2024, καιπραγματοποιήθηκε με μυστική ψηφοφορία και ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ».Στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘοι υποψήφιοι έλαβαν τις εξής ψήφους.

Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Κυριάκος Αναστασιάδης: 2ψήφοι.

Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής Ευστράτιος Στυλιανίδης: 2 ψήφοι.

Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών Χαράλαμπος Φείδας: 6 ψήφοι.

Λευκά: 1 ψήφος.

tags: ΑΠΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)