to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 06.02.2024

Κοινωνία

«Όχι» στις εξετάσεις εξ αποστάσεως - «όχι» στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, λέει η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ

Τι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση Μελών ΔΕΠ για την «επί πτυχίω» εξεταστική και τους φοιτητές του προγράμματος ERASMUS


«Όχι» στις εξετάσεις εξ αποστάσεως των φοιτητών και σταθερή προσήλωση στην υπεράσπιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης, αποφάσισαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, καθώς έχουν συμπληρωθεί οι 13 εβδομάδες διδασκαλίας που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, τα μέλη της ΔΕΠ αποφάσισαν ότι: 

-Δεν είναι δυνατή η διενέργεια των εξετάσεων του χειμερινού εξαμήνου εξ αποστάσεως, καθώς δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που τα παραπάνω σχετικά επιτάσσουν, ειδικότερα δε, σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητες των μαθημάτων της Σχολής, παρά τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια που καταβάλλεται από τους διδάσκοντες και τις διδάσκουσες για τη διεξαγωγή τους.

-Θα μεριμνήσει άμεσα για τη διενέργεια της «επί πτυχίω» εξεταστικής που αφορά σε μικρό αριθμό φοιτητών/τριών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες.

-Θα μεριμνήσει άμεσα για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των φοιτητών/τριών του προγράμματος ERASMUS, οι οποίοι εξετάζονται προφορικά ή/και με υποβολή του υλικού των εργασιών τους, μέσω του καταλληλότερου δυνατού τρόπου ανά μάθημα.

-Αιτείται από τη Σύγκλητο την αναβολή της έναρξης του εαρινού εξαμήνου για τη διενέργεια της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου, με σεβασμό στα όρια και τις δυνατότητες που θέτει ο νόμος και οι εκπαιδευτικές υποχρεώσεις και ανάγκες της Σχολής.

-Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης δηλώνουν σύσσωμα την  ανησυχία τους για το μέλλον του δημόσιου πανεπιστημίου και επαναβεβαιώνουν τη σταθερή προσήλωσή τους στην υπεράσπιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)