to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:55 | 06.02.2024

Κοινωνία

Μετά την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής: Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές

Ελεύθεροι όλοι οι φοιτητές που προσήχθησαν κατά την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή Κομοτηνής, την απρόκλητη επίθεση και τον αναίτιο ξυλοδαρμό φοιτητών και φοιτητριών


Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι 12 φοιτητές της Νομικής Σχολής Κομοτηνής, που προσήχθησαν αργά χθες (5/2) το βράδυ, μετά την εισβολή των ΜΑΤ, την απρόκλητη επίθεση και τον ξυλοδαρμό των νεαρών φοιτητών.

Έξω από το κτίριο της Αστυνομίας συγκεντρώθηκαν φοιτητές και από άλλα τμήματα, αλλά συνδικαλιστικούς φορείς και πολίτες, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι και οι 18 προσαχθέντες φοιτητές.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, η Γενική Συνέλευση της Νομικής πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή άνω των 200 φοιτητών, όπου ελήφθη η απόφαση να προχωρήσουν σε κατάληψη της Νομικής.

Δεν θα γίνει η εξεταστική

Στο μεταξύ και η Κοσμητεία της Νομικής έχει βγάλει απόφαση για να μην γίνει η εξεταστική. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, σύμφωνα με τους φοιτητές, βιαιοπραγώντας, προχώρησαν σε προσαγωγή 18 φοιτητών και φοιτητριών τους οποίους μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

Οι ανακοινώσεις κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων για την αστυνομική βία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης καταγγέλλει τις βιαιοπραγίες και την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή και με κλιμάκιό του χθες (05/02) μπροστά από το κτίριο της Αστυνομίας, ζητά να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές. «Καμία δικαιολογία δεν χωρά στις επικλήσεις τραμπούκικων μεθόδων που αναβιώνουν την πολιτική αισθητική της εποχής της λευκής τρομοκρατίας που βασάνισε τη χώρα μας κατά το παρελθόν», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επίθεση των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής: Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης

Επίσης, η ΚΝΕ και το ΚΚΕ ΑΜ-Θ σε ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την «πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τη βίαιη προσαγωγή δεκάδων φοιτητών, μεταξύ των οποίων αρκετά μέλη της ΚΝΕ». 

Τέλος, την επέμβαση των ΜΑΤ καταδικάζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ροδόπης, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης επισημαίνοντας πως, «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία». Απαιτούν την άμεση απελευθέρωσή τους και συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)