to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:35 | 05.02.2024

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Άγγελος Συρίγος: «Yπολογίζω γύρω στους 40» της ΝΔ για αποχή και καταψήφιση του γάμου ομόφυλων

Πάνω από 1 στους 4 βουλευτές της ΝΔ θα επιλέξουν είτε αποχή από την ψηφοφορία ή καταψήφιση του νομοσχεδίου, όπως εκτίμησε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας


φωτ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δεν θα επιτευχθεί ο στόχος Μητσοτάκη να συγκεντρώσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών 120 ψήφους από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, όπως προκύπτει από όσα είπε στο ΣΚΑΪ ο εκ των «ανταρτών» πρώην υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος. Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την υπό όρους τεκνοθεσία που έχει προκαλέσει δομικές δονήσεις σε κυβέρνηση και ΝΔ,  εισάγεται σήμερα (5/1) στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για επεξεργασία.

«Υπολογίζω γύρω στους 40» βουλευτές της ΝΔ να απέχουν από την ψηφοφορία ή να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο ομοφύλων, είπε ο κ. Συρίγος, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ήταν πολύ περισσότεροι», προσπαθώντας να εξωραΐσει την εικόνα διάλυσης εντός του κυβερνώντος κόμματος στο συγκεκριμένο θέμα.

Νωρίτερα ο ίδιος είπε ότι «μία χώρα που έχει σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα πρέπει να προβάλλει με ένταση προς τα έξω ένα συγκεκριμένο μοντέλο οικογένειας», αλλά ταυτόχρονα παραδέχθηκε ότι «δεν θα αλλάξει τίποτα για την συντριπτική πλειοψηφία, 100-150 παιδάκια απλώς θα αποκτήσουν δυνατότητα να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και δικαιώματα». «Είμαστε στα 1,4 παιδιά ανά γυναίκα, θεωρείται διεθνώς ότι το "σωστό" είναι τα 2,1 παιδιά ανά γυναίκα. Το χειρότερο παράδειγμα παγκοσμίως είναι η Νότια Κορέα, με 0,7. Υπάρχουν καμία δεκαριά χειρότερη από εμάς, δύο ευρωπαϊκές, η Ιταλία και η Ισπανία».

Ο κ. Συρίγος ταυτόχρονα «έδειξε» τα δικαστήρια ως οδό επίλυσης του θέματος της παρένθετης μητέρας για ομόφυλα ζευγάρια ανδρών. «Δεν τίθεται θέμα ίσων δικαιωμάτων, δεν υπάρχουν ίσα δικαιώματα σε αυτές τις περιπτώσεις. Υπάρχουν όμοια δικαιώματα. Δεν μπορείς να πεις ότι ένας άνδρας και μία γυναίκα έχουν το ίδιο δικαίωμα να μείνουν έγκυοι. Δεν γίνεται αυτό, για φυσικούς λόγους ... εκτιμώ ότι το δικαστήριο θα εξετάσει πολύ την πραγματικότητα ότι ένας άνδρας δεν μπορεί να μείνει έγκυος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)