to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:53 | 04.02.2024

Κοινωνία

Επιμένουν οι αγρότες, επιστρέφουν στα μπλόκα και κλείνουν νέες οδούς

Κλιμακώνουν οι αγρότες τη διαμαρτυρία τους μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κλείνοντας δρόμους και πραγματοποιώντας μηχανοκίνητες πορείες. Την Τρίτη αναμένονται αποφάσεις από το παναγροτικό συλλαλητήριο στη Νίκαια.


Μετά το ραντεβού του Σαββάτου στην 30η Agrotica, στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες επιστρέφουν στα χωριά τους, εμμένοντας στην σκληρή τους στάση, τονίζοντας ξανά και ξανά ότι το μοναδικό τους αίτημα είναι η επιβίωση.

Ελαιοπαραγωγοί, σιτοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι που έχουν παρατάξει 120 τρακτέρ στον κόμβο Μουδανιών, στήνουν φραγμό στις 10 το πρωί και κλείνουν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών τουλάχιστον μέχρι τις 8 το βράδυ και στα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, αγρότες της Χαλκιδικής με περίπου 40 τρακτέρ θα κινηθούν σε κομβόι προς τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο μέσα στην πόλη θα κινηθούν με 20 τρακτέρ, με σκοπό να αποκλείσουν την περιοχή γύρω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου σκοπεύουν να επιδώσουν ψήφισμα των διεκδικήσεων τους.

Τα αιτήματα των αγροτών της Χαλκιδικής είναι οι αποζημιώσεις για την ακαρπία στην ελιά, το αγροτικό ρεύμα και το πετρέλαιο, η επιστροφή 100% των επιδοτήσεων που κόπηκαν, η γρήγορη και δίκαιη κατανομή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, δασικοί χάρτες και επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στον νομό.

Την ίδια ώρα, τα τρακτέρ που έχουν παραταχθεί στον κόμβο της ΧΑΝΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα αποχωρήσουν και οι αγρότες θα επιστρέψουν στις περιοχές τους της Κεντρικής Μακεδονίας. Χθες, πραγματοποίησαν μεγάλο συλλαλητήριο, στο οποίοεπανέλαβαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Οι νεότερες αποφάσεις των αγροτών αναμένονται την Τρίτη, στο παναγροτικό συλλαλητήριο στη Νίκαια.

Αποκλεισμός της παλαιά Εθνικής Αντιρρίου – Ιωαννίνων από αγρότες Αιτωλοακαρνανίας

Σε συμβολικό αποκλεισμό της παλαιάς Εθνικής Αντιρρίου -Ιωαννίνων στον κόμβο της Ερμίτσας, λίγο έξω από το Αγρίνιο προχώρησαν πριν από λίγο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας.

Στήνουν μπλόκα οι αγρότες στα Χανιά

Σε μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια είναι το ραντεβού των αγροτών των Χανίων αύριο Δευτέρα στις 11 το πρωί ενώνοντας τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους αγρότες να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους.

Οι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά με 200 ευρώ το στρέμμα, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ολοκληρωμένο πρόγραμμα δακοκτονίας με ευθύνη του κράτους και αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία αγροτών στο Άστρος Κυνουρίας

Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία αγροτών στο Άστρος της Κυνουρίας. Είναι η 2η κινητοποίηση που γίνεται σε διάστημα λίγων ημερών.

Παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Στρυμονικού στις Σέρρες

Σέρρες αγρότες

Κομβόι με 100 τρακτέρ έστησαν οι αγρότες των Σερρών στον κόμβο Στρυμονικού, όπου έφτασαν σήμερα το απόγευμα από το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες έφτασαν στα διόδια Στρυμονικού συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας στις 17:00 το απόγευμα και στην συνέχεια, ύστερα από συνεννόηση με τους αστυνομικούς, παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο που βρίσκεται σε απόσταση 1 χλμ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, οι αγρότες εξήγησαν πως δεν έχουν ικανοποιηθεί από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραμείνουν στον κόμβο. Μάλιστα, δήλωσαν πως σε συνεννόηση με τους αγρότες από τα μπλόκα στην υπόλοιπη Ελλάδα θα προχωράνε για κάποια χρονικά διαστήματα σε κλείσιμο της Εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το infonews24.gr, οι αγρότες θα παραμείνουν πάνω στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα έξω από το Στρυμονικό, προκειμένου να στείλουν το μήνυμά τους στην κυβέρνηση για στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Αγρότες

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)