to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:39 | 29.01.2024

Κοινωνία

Αιχμές των πρυτάνεων για τη στοχοποίησή τους: «Αποκορύφωμα η εισαγγελική παρέμβαση»

Αιχμές αφήνει η Σύνοδος των Πρυτάνεων που εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της «για τη στοχοποίηση των πρυτανικών αρχών, με αποκορύφωση την εισαγγελική παρέμβαση»


Επίσημη ανακοίνωση για τις διαδικτυακές εξετάσεις στα πανεπιστήμια εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Σύνοδος των Πρυτάνεων, μετά την έκτακτη συνεδρίαση για τις εξεταστικές των σχολών που τελούν υπό κατάληψη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση «προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Για τον σκοπό αυτό τα ΑΕΙ με αποφάσεις των Συγκλήτων τους θα καθορίσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο».

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων, στον απόηχο των κυβερνητικών πιέσεων και απειλών, αφήνει την ίδια ώρα αιχμές επισημαίνοντας ότι «η Σύνοδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στοχοποίηση των πρυτανικών αρχών, με αποκορύφωση την εισαγγελική παρέμβαση», συμπληρώνοντας ότι «η Σύνοδος επαναδιατύπωσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση επέμεινε να αποκαλεί τους φοιτητές που διαμαρτύρονται ως «μειοψηφίες». Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Πάυλος Μαρινάκης επέλεξε να καταφερθεί εναντίον της μεγάλης κινητοποίησης των φοιτητών κάνοντας λόγο για «μειοψηφίες» και για «επαναστατική γυμναστική», ενώ έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει το γεγονός ότι πρόκειται για φοιτητές.

Την τακτική του ωμού εκβιασμού σε βάρος των πρυτάνεων των πανεπιστημίων προχώρησε προ ημερών και ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς απείλησε με κόψιμο της χρηματοδότησης σε όσους διαφωνήσουν με τις τηλεξετάσεις και δεν δεχτούν να μπει η αστυνομία για να καταστείλει τις καταλήψεις.

Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αναφέρει ότι το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι επιτακτικό για να «τελειώνει το τελευταίο άπαρτο κάστρο της άκρας Αριστεράς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων με θέμα «Διεξαγωγή εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Πανεπιστήμια» με τη συμμετοχή του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, και του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητή Οδυσσέα Ζώρα.

Συζητήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα το πλαίσιο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για υλοποίηση του διδακτικού εξαμήνου και την εξ αποστάσεως αξιολόγηση για τη διενέργεια των εξετάσεων.

Προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Για τον σκοπό αυτό τα ΑΕΙ με αποφάσεις των Συγκλήτων τους θα καθορίσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο.

Οι πρυτανικές αρχές των ελληνικών ΑΕΙ υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης τα πανεπιστήμια σε όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας. Η Σύνοδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στοχοποίηση των πρυτανικών αρχών, με αποκορύφωση την εισαγγελική παρέμβαση.

Η Σύνοδος επαναδιατύπωσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)