to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:02 | 26.01.2024

Πολιτική

Αδωνις Γεωργιάδης: Ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων για να τελειώνουμε με την Αριστερά

«Η βία της άκρας αριστεράς στα πανεπιστήμια δεν είναι νορμάλ είναι μια ζοφερή πραγματικότητα κι ένας ακόμη από τους λόγους, που η ανάγκη ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων είναι ακόμη πιο επιτακτική... Με το νόμο αυτό κάπου τελειώνει το τελευταίο άπαρτο κάστρο της άκρας Αριστεράς, στην Ελλάδα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη του


Σε άκρως προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης τόσο για τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΑΕΙ, αλλά και για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημιων, που η ανάγκη τους όπως είπε. είναι επιτακτική για να τελειώσει και το τελευταίο «κάστρο», όπου υπάρχει ισχυρή παρουσία της Αριστεράς. Κάνοντας σαφές πως πέρα από τα ιδιωτικά συμφέροντα που θέλει να ενισχύσει η κυβέρνηση με την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, διεξάγει ταυτόχρονα και έναν ιδεολογικό πόλεμο κατά την Αριστεράς και της νεολαίας που αντιδρούν στα σχέδια της.

Σε συνέντευξή του την Παρασκευή στο ραδιόφωνο Status FM ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «όταν κάποιος πρύτανης διαφωνήσει με την ηλεκτρονική διαδικασία των εξετάσεων των μαθημάτων και ταυτόχρονα αμυνθεί στο να φέρει την αστυνομία στο πανεπιστήμιο για να αντιμετωπιστεί η κατάληψη, εκεί θα μπορούσε το υπουργείο Παιδείας να διερευνήσει άλλους τρόπους διαχείρισης, όπως είναι το θέμα της χρηματοδότησης στο πανεπιστήμιο».

Ο υπουργός Υγείας δεν έμεινε μόνο στα κριτήρια χρηματοδότησης των πανεπιστημίων, καταργώντας επί της ουσίας την έννοια του αυτοδιοίκητου, αλλά συνέδεσε την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, με την καταπολέμηση των ιδεών της Αριστεράς.

Σημειώσε συγκεκριμένα πως «η βία της άκρας Αριστεράς είναι ένας από τους λόγους που η ανάγκη ίδρυσης μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, είναι ακόμη πιο επιτακτική. Για να απαλλαγούμε από όλες αυτές τις νοοτροπίες. Με το νόμο αυτό κάπου τελειώνει το τελευταίο άπαρτο κάστρο της άκρας Αριστεράς, στην Ελλάδα. Δεν τους έχει μείνει άλλο».

Ο υπουργός Υγείας συνδέει τις αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων με αυτό που αποκαλεί ο ίδιος «άκρα Αριστερά» και το οποίο παράγει παραβατικές πρακτικές. Ενώ αντίθετα με τις δηλώσεις του υπουργού, οι χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς που αντιδρούν κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων διεκδικούν με ειρηνικό τρόπο την αναβάθμιση της δημόσιας δωρέαν εκπαίδευσης χωρίς κοινωνικούς και οικονομικούς αποκλεισμούς.

Παραδέχθηκε ωστόσο ο υπουργός πως η πανεπιστημιακή αστυνομία, που ήταν σημαία της κυβέρνησης απέτυχε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)