to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:23 | 25.01.2024

Διεθνή

Από ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος στο Μπέλγκοροντ

Τα πρώτα συμπεράσματα της Ρωσικής Ανακριτικής Επιτροπής δείχνουν πως το αεροσκάφος IL-76 που συνετριβη, είχε πληγεί από αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία - Έρευνα για τρομοκρατική επιθεση


Σε ανακοίνωση της Ρωσικής Ανακριτικής Επιτροπής, οι ερευνητές ανέφεραν ότι το “προκαταρκτικό” συμπέρασμά τους είναι ότι το Il-76 χτυπήθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο. Η Επιτροπή πρόσθεσε ότι ξεκίνησε ποινική έρευνα για την επίθεση.

Αναφέρει επίσης πως «διεξάγεται ένα σύνολο ερευνητικών ενεργειών με στόχο τον εντοπισμό προσώπων από τους ένοπλους σχηματισμούς της Ουκρανίας που εμπλέκονται στη διάπραξη αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας».

Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι το αεροπλάνο μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου που επρόκειτο να ανταλλαχθούν με Ρώσους αιχμαλώτους.

Το Κίεβο δεν έχει επιβεβαιώσει την παρουσία των αιχμαλώτων στο αεροπλάνο και ζητά μετά τις ρωσικές καταγγελίες διεθνή έρευνα.

Την Πέμπτη, εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δήλωσε στο RIA Novosti ότι στα συντρίμμια του κατεστραμμένου IL-76 βρέθηκαν εκατοντάδες τρύπες εισόδου από τα στοιχεία κρούσης του ουκρανικού πυραύλου: ορισμένες από αυτές είχαν κολλήσει στο δέρμα, ενώ πολλές είχαν διαπεράσει το δέρμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από τη συντριβή, ο ρωσικός στρατός κατέγραψε την εκτόξευση δύο αντιαεροπορικών πυραύλων από την περιοχή του Χάρκοβο.

Το υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι το καθεστώς του Κιέβου γνώριζε για τη μεταφορά Ουκρανών στρατιωτών για την επικείμενη ανταλλαγή, η οποία επρόκειτο να λάβει χώρα αργότερα την ίδια ημέρα στα σύνορα των περιοχών Μπέλγκοροντ και Σούμι.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε αποτρόπαια πράξη της Ουκρανίας να σκοτώνει τους ίδιους τους πολίτες της, οι οποίοι υποτίθεται ότι θα βρίσκονταν στην πατρίδα τους σε λίγες ώρες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν έδωσε εντολή να προετοιμαστεί έκκληση προς το αμερικανικό Κογκρέσο και την Μπούντεσταγκ, διότι οι ΗΠΑ και η Γερμανία είναι αυτές που προμηθεύουν στην Ουκρανία τα πυραυλικά συστήματα επιφανείας-αέρος Patriot και Iris-T.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)