to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:44 | 24.01.2024

Κοινωνία

Τεράστια διαδήλωση αλληλεγγύης στου Ζωγράφου για την Ιωάννα Κολοβού (βίντεο)

Δεν υποχωρεί η Ιωάννα Κολοβού, παρά την έξωση - Τεράστια συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στου Ζωγράφου, το βράδυ της Τετάρτης, με φόντο την τρίτη προσπάθεια βίαιης έξωσής της από το σπίτι της


(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Όπως μεταδίδει το avgi.gr, πάνω από 1.000 αλληλέγγυοι αψήφησαν το κρύο και έδωσαν δυναμικό παρών το βράδυ της Τετάρτης έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού στην οδό Αβύδου στου Ζωγράφου. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν δυναμική πορεία, με τις κατηφόρες κι ανηφόρες του Ζωγράφου να γεμίζουν κόσμο και συνθήματα - απάντηση στα σημερινά γεγονότα: «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο του δημοσιογράφου της «ΑΥΓΗΣ», Κώστα Παπαντωνίου, η Ιωάννα Κολοβού περιέγραψε τα όσα έζησε σήμερα, με την ίδια να τονίζει ότι «το πρωί ζήσαμε μια απίστευτη βία. Μπήκαν μέσα η δικαστική επιμελήτρια, η εισαγγελέας, μια τεράστια ομάδα από αστυνομικούς που με συνέλαβαν. Επειδή “παραβίασες οικιακή ειρήνη". Στο σπίτι μου! Το σπίτι του πατέρα μου!»

«Δεν ζητάμε χάρες», θέλουμε «το βιός μας. Την πρώτη μας κατοικία (...) Ξανασηκώθηκα γιατί έχω εσάς μαζί μου, είμαστε όλοι μαζί. Ναι έπεσε θα ξανασηκωθώ όμως. Με πήγαν μέχρι τη ΓΑΔΑ, μου πήραν αποτυπώματα. Με φωτογράφισαν. Θα ξανασηκωθώ όμως και θα είμαι πάντα όρθια. Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα. Είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή» πρόσθεσε η ίδια μεταξύ άλλων.

Δεν υποχωρεί η Κολοβού παρά την έξωση

Ανυποχώρητη δήλωσε νωρίτερα η συνταξιούχος δημοσιογράφος λίγο μετά την έξοδό της από τα δικαστήρια Ευελπίδων, όπου τελικά αφέθηκε ελεύθερη, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 5 Φεβρουαρίου. Είχε προηγηθεί η τρίτη προσπάθεια βίαιης έξωσής της από το σπίτι της στου Ζωγράφου, Αβύδου 146, όπου μένει με τον γιο της, η σύλληψή τους και η μεταφορά τους πρώτα σε αστυνομικό τμήμα και μετά στη Ευελπίδων.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω πίσω, γιατί πολύ απλά έχω το δίκιο με το μέρος μου. Είναι όλα παράνομα» δήλωσε εξερχόμενη από το δικαστήριο η κ. Κολοβού, προσθέτοντας τα εξής: «Το σπίτι αυτό ήταν του πατέρα μου, ήταν καθαρό, πεντακάθαρο. Ούτε δάνειο είχα πάρει ποτέ. Είναι σαφές ότι η τράπεζα το έδωσε σε φίλο της, ότι δεν ήθελε να κάνω κάποια διαπραγμάτευση. Αποδείχτηκε σαφώς ότι η τράπεζα ήθελε να πάρει το σπίτι κι όχι να δώσω εγώ τα λεφτά που χρώσταγα, τα οποία ήταν ελάχιστα βέβαια και τα οποία του ότι είχα ένα σερί θανάτων στην οικογένειά μου, δεν μπόρεσα να τα αποπληρώσω. Κάρτες ήταν, οι οποίες πλήρωνα πλήρωνα δέκα χρόνια και έμειναν στο ίδιο, γιατί ήταν ληστρικά τα επιτόκια. Τεράστιο επιτόκιο. Και ξαφνικά μου λένε "θέλουν να σου πάρουν το σπίτι". Η Εθνική τράπεζα ήθελε να πάρει το σπίτι. Το χρέος είχε διαμορφωθεί στις 45.000. Δύο άγονοι πλειστηριασμοί. Τελικά το πήρε η Lotus, μια εταιρεία φάντασμα. Είναι σαφώς ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας».

Τι προηγήθηκε

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, τα ξημερώματα της Τετάρτης, εισέβαλαν στο σπίτι τους, καταστρέφοντας την πόρτα. Η χαμηλοσυνταξιούχος και ο γιος της προσήχθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου στο ΑΤ Ζωγράφου, έπειτα από μήνυση του νέου ιδιοκτήτη. Εκεί, αλληλέγγυοι δέχθηκαν χημικά από τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες έσπασαν τον ανθρώπινο κλοιό και επιβίβασαν την Ιωάννα Κολοβού και τον γιο της σε όχημα για να τους μεταφέρουν στην Ευελπίδων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Α.Τ. Ζωγράφου, ένας φωτορεπόρτερ χτυπήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικούς.

Το δικαστήριο μετά από μια σύντομη συνεδρίαση όρισε τακτική δικάσιμο για τις 5/2/2024. Ο εκπρόσωπος της LOTUS 4 Μονοπρόσωπος ΙΚΕ και η μάρτυρας κατηγορίας δεν εμφανίσθηκαν.

Παρέμβαση πραγματοποίησε σχετικά και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Δώρα Αυγέρη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)