to top
 • βρείτε μας στο Twitter
 • βρείτε μας στο Facebook
 • βρείτε μας στο YouTube
 • στείλτε μας email
 • εγγραφείτε στο RSS feed
 • international version

21:18 | 19.01.2024

Κοινωνία

Greek Mafia: Στο στόχαστρο και άλλοι 10 εμπλεκόμενοι - Φωτογραφικά ντοκουμέντα για τη δράση των συλληφθέντων

Αναζητείται ένα από τα «βαριά πιστόλια» μέσω του ορφανού DNA - Σε ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσαν οι εκτελεστές ανακαλύφθηκε και στίγμα GPS από την Οδησσό


Ένας ανελέητος πόλεμος για το ποιος θα κυριαρχήσει στην αγορά των λαθραίων τσιγάρων φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες Σκαφτούρου - Ρουμπέτη από την ομάδα των ομογενών εκτελεστών, οι οποίοι, όπως φαίνεται ήθελαν να μπουν στη συγκεκριμένη αγορά και έβγαλαν από τη μέση τα δύο πρόσωπα της Greek Mafia που είχαν έντονη δραστηριότητα σε αυτή.

Πώς δολοφονήθηκαν Σκαφτούρος - Ρουμπέτης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, τα στοιχεία δείχνουν πως η εγκληματική οργάνωση σκότωσε τον Γιάννη Σκαφτούρο, ο Βασίλης Ρουμπέτης έμαθε ποιος ήταν ο εκτελεστής του φίλου του και έβαλε βόμβα ανατινάζοντας το αυτοκίνητο του εκτελεστή. Αμέσως μετά έρχεται η αντεπίθεση από την εγκληματική οργάνωση και σκοτώνουν τον Ρουμπέτη. Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι εκρήξεις σε εργοστάσια προϊόντων καπνού και σε βυτιοφόρα που ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του Σκαφτούρου.

Πάντως, η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται και για άλλα πρόσωπα καθώς υπάρχει κοινό ορφανό DNA, τόσο στη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Σκαφτούρου, όσο και στο επιχειρησιακό ΙΧ αυτοκίνητο για τη δολοφονία Ρουμπέτη. Σημειώνεται πως υπάρχουν 5 ακόμα κατηγορούμενοι, ενώ ελέγχονται ακόμη 10 άτομα.

Σχεδόν επτά μήνες μετά, δολοφονείται και ο Βαγγέλης Ζαμπούνης. Η Αστυνομία ανακοινώνει τους δολοφόνους. Και το ερώτημα που γεννάται αυθορμήτως λοιπόν είναι ένα: Γιατί η ΕΛΑΣ ανακοινώνει τους δολοφόνους επτά μήνες και αφού σκοτώθηκε ο Ζαμπούνης;

Την ίδια στιγμή, η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου, σημειώνει ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη και τις συλλήψεις που έχουν γίνει σε μέλη της Greek Mafia.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα για τη δράση των συλληφθέντων - Τι έδειξαν τα στίγματα των τηλεφώνων

Φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποτυπώνουν τη δράση της Greek Mafia βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τις ανακοινώσεις για εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης και τις συλλήψεις που έγιναν. Μάλιστα οι Αρχές πρόλαβαν και συνέλαβαν την τελευταία στιγμή έναν από τους εκτελεστές της οργάνωσης πριν διαφύγει στο εξωτερικό.

/p>

Greek Mafia

Greek Mafia

Στίγμα GPS από την Οδησσό

Παράλληλα, σε ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσαν οι εκτελεστές ανακαλύφθηκε στίγμα GPS από την Οδησσό. Η εν λόγω συσκευή βρέθηκε σε κλεμμένο ΙΧ στον Ασπρόπυργο, λίγο μετά τη δολοφονία του Ρουμπέτη. Η ανάλυση του στίγματος που εξέπεμπε έδειξε πως ο Ρουμπέτης βρισκόταν υπό την στενή παρακολούθηση των εκτελεστών του.

Τι έδειξαν τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων

Τα στίγματα δύο κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσαν οι δράστες δείχνουν ότι τον ακολουθούσαν εκτός από το σπίτι του και στις επιχειρήσεις του, ακόμη και στο στάδιο Καραϊσκάκη, που είχε μεταβεί να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού – ΑΕΚ.

Τα κινητά τηλέφωνα τα είχαν αγοράσει από την Οδησσό της Ουκρανίας, ενεργοποιήθηκαν στον ελλαδικό χώρο στις 3 Απριλίου του 2023 και απενεργοποιήθηκαν στις 23 του ίδιου μήνα.

Τα επιχειρησιακά κινητά της οργάνωσης με κάρτες SIM Ουκρανίας βρέθηκαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο στις 17 Μαΐου του περασμένου έτους στον Ασπρόπυργο, μετά από τηλεφώνημα πολίτη στην Άμεση Δράση για ύποπτο όχημα. Το λευκό ΙΧ μάρκας Peugeot, διαπιστώθηκε χρησιμοποιήτο για την παρακολούθηση του Βασίλη Ρουμπέτη.

Το επιχειρησιακό σπίτι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ακόμη μία φωτογραφία με το επιχειρησιακό σπίτι που χρησιμοποιούσαν εκτελεστές της οργάνωσης στην περιοχή Αφαία στον Ασπρόπυργο.

Από την ανάλυση του οπτικού υλικού και στιγμάτων κινητών τηλεφώνων διαπιστώθηκε πως σε αυτό το σπίτι ξεκίνησε το αυτοκίνητο αλλά και η μοτοσικλέτα, ο εκτελεστικός βραχίονας της οργάνωσης. Έφτασε έξω από το σπίτι του Ρουμπέτη και τραυμάτισαν θανάσιμα τον ίδιο αλλά και τον γαμπρό του.

Αποκαλυπτικός διάλογος κατηγορουμένου – «Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω»

Σύμφωνα με το OPEN, ανάμεσα στους κατηγορούμενους φέρεται να είναι και ένας 21χρονος από την Θεσσαλονίκη ο οποίος φέρεται να αναλάμβανε τις εμπρηστικές επιθέσεις και τις τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών σε στόχους που κανόνιζε η εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα σε συνομιλίες του που είχε με έναν φίλο του στα social media διαφήμιζε το πόσο αδίσταχτος είναι.

21χρονος: Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δύο φορές σκοτώνω.

Φίλος: Εσύ τα κάνεις όλα αυτά, ε;

21χρονος: Ναι εγώ,

Φίλος: Και;

21χρονος: Αυτά.

Φίλος: Πώς αισθάνεσαι;

21χρονος: Πολύ καλά.

Σημειώνεται πως όλοι  οι εμπλεκόμενοι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν έχουν μιλήσει στους αστυνομικούς μέχρι και αυτή τη στιγμή και αρνούνται όλες τις κατηγορίες.

Αναζητείται το ορφανό DNA - Τα δύο «βαριά» πιστόλια

Οι Αρχές εκτιμούν πως ένα άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα και είναι το ορφανό DNA που εντόπισαν τόσο στη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Σκαφτούρου, όσο και στο επιχειρησιακό αυτοκίνητο της εγκληματικής οργάνωσης που το χρησιμοποιούσαν για τις παρακολουθήσεις.

Το άγνωστο, για την ώρα πρόσωπο, μαζί με τον κατηγορούμενο που βρίσκεται στις φυλακές της Λάρισας είναι τα δύο βαριά πιστόλια της εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τα πρόσωπα που πάτησαν την σκανδάλη και στις δύο δολοφονίες  Σκαφτούρου και  Ρουμπέτη.

10 ακόμη άτομα στο στόχαστρο – Οι επαφές των μελών της οργάνωσης

Όσον αφορά τα 10 άτομα που αναφέρονται στη δικογραφία είναι τα πρόσωπα που φαίνεται να έπαιζαν έναν υποστηρικτικό ρόλο και κυρίως ήταν αυτοί που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση για τις κλοπές των αυτοκινήτων και τους εμπρησμούς.

Παράλληλα, η έρευνα συνεχίζεται και στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων. Αυτό που προκύπτει για τώρα είναι οι επαφές που είχαν όλα τα μέλη και όλοι οι κατηγορούμενοι μεταξύ τους.

Ποινική δίωξη για 9 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα

Ποινική δίωξη για 9 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας στους τρεις συλληφθέντες για εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου μελών της Greek Mafia και συγκεκριμένα του Γιάννη Σκαφτούρου και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη.

Ο 29χρονος και ο 39χρονος που συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης, φερόμενοι ως εκτελεστές κατηγορούνται κατά περίπτωση για:

 • Εγκληματική οργάνωση
 • Ανθρωποκτονία με πρόθεση
 • Απόπειρα ανθρωποκτονιας
 • Συνέργεια στην ανθρωποκτονία
 • Ληστεία και σε απόπειρα
 • Διακεκριμένη οπλοφορία
 • Διακεκριμένη κλοπή από πρόσωπα που έχουν οργανωθεί
 • Εμπρησμό και σε απόπειρα
 • Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών
 • Έκρηξη
 • Παράνομη οπλοφορία
 • Πλαστογραφία
 • Παράνομη οπλοκατοχή
 • Διακεκριμένη φθορά
 • Λαθρεμπορία
 • Παράνομη κατακράτηση
 • Οπλοχρησία

Ο τρίτος συλληφθείς κατηγορείται για λαθρεμπορία και παράνομη οπλοκατοχή και δε φέρεται να σχετίζεται με τις δολοφονίες των μαφιόζων. Επίσης, υποστηρίζει ότι δε γνωρίζει τους άλλους δυο.

Και οι τρεις θα απολογηθούν τη Δευτέρα στην 24η τακτική ανακρίτρια.

Πηγή: ethnos.gr, documento.gr

tags: Greek Mafia

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)