to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:20 | 19.01.2024

Κοινωνία

Δίκη για δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων καταγγέλλει τη σύλληψη του Παν. Μητσομπόνου

Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων κάνει λόγο για πρωτοφανές γεγονός με τη σύλληψη και παραπομπή στον Εισαγγελέα του συναδέλφου τους από την Ελληνική Αστυνομία κατόπιν εντολής της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου αλλά και για ξεκάθαρη παρακώλυση του δημοσιογραφικού έργου του


Να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Παναγιώτης Μητσομπόνος και να αποσυρθούν οι κατηγορίες εις βάρος του, ζητά η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων με αφορμή τη σύλληψη του και την παραπομπή του με εντολή της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου. Ζητά παράλληλα να να παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις στους συναδέλφους σκιτσογράφους, μέλη της Λέσχης ή μη ώστε να επιτελούν άρτια το έργο τους σε ανάλογες περιπτώσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Παναγιώτης Μητσομπόνος παραβρέθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2024 στη διαδικασία για να σκιτσάρει στιγμιότυπα της δίκης. Για να διευκολυνθεί η δουλειά του τράβηξε φωτογραφίες ώστε να βελτιώσει επί τόπου τα σκίτσα του, κάτι που αποτελεί συνηθισμένη πρακτική των σκιτσογράφων σε πολλές δίκες και που ο ίδιος έχει εφαρμόσει χωρίς πρόβλημα κατά το παρελθόν (Πχ Δίκη Χρυσής Αυγής).

Ωστόσο οι εξηγήσεις του δεν έγιναν δεκτές και ο Παναγιώτης μετά την κατάσχεση του κινητού του τηλεφώνου, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Α.Τ Αμπελοκήπων όπου μέχρι την ώρα που γράφονταν η ανακοίνωση ανέμενε να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων καταγγέλλει το πρωτοφανές γεγονός της σύλληψης και παραπομπής στον Εισαγγελέα από την Ελληνική Αστυνομία κατόπιν εντολής της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

«Η σύλληψη του συναδέλφου μας είναι ξεκάθαρη παρακώλυση του δημοσιογραφικού έργου που επιτελούν οι σκιτσογράφοι εδώ και πολλά χρόνια, αφού η εικονογράφηση μεγάλων δικών αποτελεί μια παλιά και συνηθισμένη πρακτική ενταγμένη στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού» τονίζεται στην ανακοίνωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)