to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 16.01.2024

Πολιτική

Με τους Δημάρχους Κοζάνης και Σερβίων συναντήθηκε η Καλλιόπη Βέττα

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Γιάννη Κοκκαλιάρη και τον Δήμαρχο Σερβίων κ. Χρήστο Ελευθερίου


Στην συνάντησή της με τον κ. Κοκκαλιάρη έγινε ευρεία συζήτηση για το ζήτημα της τηλεθέρμανσης. Επισημάνθηκε ότι εντείνεται η ανασφάλεια για την απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για τους πολίτες, δεδομένης της μεγάλης καθυστέρησης στο ζήτημα του διάδοχου σχήματος αλλά και της κυβερνητικής αδιαφορίας για τον έλεγχο των ενεργειακών καρτέλ, γεγονός που οδηγεί στις αυξήσεις για το ρεύμα και την θέρμανση στους πολίτες όλης της χώρας.

Η κ. Βέττα αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση της στην Βουλή για το θέμα, όπου δεν υπήρξαν κυβερνητικές δεσμεύσεις και απαντήσεις στα ζητήματα που τέθηκαν, αντιθέτως, τονίστηκε από την αρμόδια Υπουργό ότι η Δυτική Μακεδονία είναι ευνοημένη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Επιπρόσθετα, επεσήμανε ότι η θεσμική συνάντηση που θα γίνει αύριο στο γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος, πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνει -εκτός από τις καθυστερημένες πιθανές εξαγγελίες- και δεσμευτικές απαντήσεις για κάθε πλευρά του θέματος.

Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάδειξη της περιοχής και τα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν ώστε να υποστηριχθεί η ανάπτυξη του Δήμου.

Στην συνάντηση με τον κ. Ελευθερίου, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, έγινε ομοίως ευρύτατη συζήτηση για θέματα ανάπτυξης, με έμφαση στον τουρισμό και στην αξιοποίηση και προβολή των φυσικών και πολιτιστικών αξιοθέατων της περιοχής.

Παράλληλα έγινε ειδική μνεία στις επενδυτικές προθέσεις -ειδικά της Δ.Ε.Η.- για τοποθέτηση πλωτών φωτοβολταικών στη λίμνη Πολυφύτου, εξέλιξη που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα σχέδια των όμορων δήμων για τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Η Βουλευτής, με αυτή την αφορμή, τόνισε ότι οι πιθανές επεμβάσεις στην λίμνη Πολυφύτου πρέπει να έχουν την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, ενώ ανέφερε ότι τα όποια κυβερνητικά μέτρα στήριξης δεν πρέπει να έχουν ως προϋπόθεση την συγκατάνευση των θεσμικών αρχών στα επενδυτικά σχέδια της ιδιωτικοποιημένης Δ.Ε.Η..

Τέλος, υπήρξε συζήτηση για την καθυστέρηση εκταμίευσης της χρηματοδότησης για το κατεστραμμένο δημαρχείο της περιοχής, θέμα για το οποίο η Βουλευτής τόνισε ότι θα κάνει παρέμβαση στο αρμόδιο Υπουργείο.

Το προσεχές διάστημα η κ. Βέττα θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και με τους υπόλοιπους Δημάρχους της Π.Ε. Κοζάνης στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων για τα ζητήματα που τους απασχολούν, αλλά και της ενημέρωσης εκ μέρους της Βουλευτή για το αναπτυξιακό συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας –το πρώτο σε όλη την Ελλάδα- που θα διοργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στις αρχές Φεβρουαρίου στην περιοχή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)