to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:34 | 15.01.2024

Κοινωνία

Έφοδος της αστυνομίας στο ΕΜΠ: Χτυπημένος φοιτητής στο κεφάλι και 7 αναίτιες προσαγωγές

Στο κεφάλι τραυματίστηκε φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατά τη βίαιη επιχείρηση εκκένωσης νέας κατάληψης σε διοικητικό κτίριο στου Ζωγράφου στην διάρκεια της οποίας προσήχθησαν επτά άτομα


(φωτογραφία αρχείου)

Κατάληψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας ως διαμαρτυρία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ από την έφοδο των αστυνομικών φαίνεται ότι τραυματίστηκαν φοιτητές. Σε κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΜΠ προχώρησε η  «Πρωτοβουλία αναρχικών/αντιεξουσιαστ(ρι)ών ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση». Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωση τους, η  κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΜΠ γίνεται «με σκοπό τη δημιουργία ενός κέντρου αγώνα και την προπαγάνδιση και την ανάδειξη των αναρχικών και αντιεξουσιαστικών μας αντιλήψεων ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την υποβάθμιση των ζωών μας».

Σε ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. καταγγέλλει ότι τραυματίστηκε ακόμα και ο αντιπρύτανης φοιτητικής μέριμνας του Πολυτεχνείου. Η ανακοίνωση ενημερώνει για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο-«καταστροφέα» που θέλει να φέρει το υπουργείο και η κυβέρνηση.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση της παιδείας και των ζωών μας. Σε μία περίοδο που η ιδιωτικοποίηση κυριαρχεί σε κάθε πτυχή των κοινωνικών αναγκών, θα υπερασπιστούμε τις δημόσιες δομές. Δεν τρέφουμε αυταπάτες και σε καμία περίπτωση δεν αγνοούμε την ανικανότητα του κράτους να διαχειριστεί, όχι μόνο τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά και οτιδήποτε άλλο όπως μας αποδεικνύει εξάλλου καθημερινά. Αγωνιζόμαστε για μια δημόσια, διαχειριζόμενη από τα ίδια τα φοιτητικά υποκείμενα και δωρεάν παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς», σημειώνουν στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγη ώρα υπήρξε παρέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη και οι καταληψίες έχουν διασκορπιστεί στην πολυτεχνειούπολη. Από την ΕΛΑΣ ανακοινώθηκε ότι έχουν γίνει 7 προσαγωγές φοιτητών.

Η αστυνομία εισέβαλε στη σχολή των ηλεκτρολόγων, ενώ υπάρχουν σε όλες τις σχολές καταλήψεις από φοιτητικούς συλλόγους.

Οι φοιτητές καλούν σε στήριξη του αγώνα στις επόμενες καταλήψεις, αλλά και στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/1, 12:00 στα Προπύλαια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)