to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:54 | 12.01.2024

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια εξελίσσεται σε προσωπικό ναυάγιο του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης να μην επιλέξει και ο ίδιος την αποχή...», μιας και ο ίδιος φαίνεται να έχει δυσκολία να πείσει ακόμα και υπουργούς του, όπως φαίνεται από τις πρώτες σημερινές δηλώσεις και φυσικά την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Όμηρο της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος του θεωρεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με την Κουμουνδούρου να μιλάει στην ανακοίνωσή της για ένα ελλιπές νομοσχέδιο, πάνω στο οποίο ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να διαμορφώσει συνένεση από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία: «Το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια εξελίσσεται σε προσωπικό ναυάγιο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όμηρος της ισχυρής ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος του, ο δήθεν μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός,  αναγκάζεται να φέρει προς ψήφιση ένα ελλιπές σχέδιο. Όμως ούτε γι’ αυτό μπορεί να πείσει την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ,  ούτε καν τους υπουργούς του!

Σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη ένδειξη δειλίας,  καλεί τους βουλευτές του σε αποχή από την ψηφοφορία! Για τη στάση του αυτή τον εγκαλεί δημόσια και ανοιχτά ο πραγματικός   ηγέτης της ακραίας  δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του Αντώνης Σαμαράς!

Αντιλαμβανόμαστε την ομηρεία του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Σαμαρά. Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία να φέρει το σχέδιο νόμου προς ψήφιση. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης να μην επιλέξει και ο ίδιος την αποχή...

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως η μόνη υπεύθυνη και  αξιόπιστη προοδευτική δύναμη της χώρας δεν παίζει μικροκομματικά παιχνίδια με ένα θέμα που αφορά την ισότητα όλων των πολιτών και τον πυρήνα των ατομικών  δικαιωμάτων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)