to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 10.01.2024

Πολιτική

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μύν»: Θ. Τζάκρη και Ν. Παππάς για τα μέτρα-ασπιρίνες Μητσοτάκη κατά της ακρίβειας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να κάνει διατίμηση και να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη, όπως το βρεφικό γάλα


Η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη, Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επί της αρχής των μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση:

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μύν»

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει για μια ακόμη φορά αποσπασματικά το τεράστιο θέμα της ακρίβειας που έχει φέρει σε απόγνωση τα 8/10 νοικοκυριά της χώρας.

Μέσα σ’ ένα ασαφές πλαίσιο αναφέρεται σε έξι κατηγορίες προϊόντων για τις οποίες όλοι γνωρίζουμε ότι η ακρίβεια δομείται από τα ολιγοπώλια πριν το προϊόν φτάσει στο εκάστοτε σημείο ελέγχου.

Η κυβέρνηση εξήγγειλε ότι για έξι κατηγορίες προϊόντων θεωρεί σημείο ελέγχου και τις αποθήκες των προμηθευτών. Αυτή η πρακτική αφήνει, αφενός ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία στις υπόλοιπες 60 από τις 66 κατηγορίες βασικών αγαθών και αφετέρου αφήνει ανέγγιχτο τον άλλο πόλο κερδοσκοπίας που είναι τα ίδια τα super markets, που παράγουν και διαθέτουν τα δικά τους αγαθά.

Τα ολιγοπώλια  μετά την παρέμβαση της κυβέρνησης θα μετατρέψουν την κατάργηση των εκπτώσεων σε κατάργηση των προσφορών, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αναγκάζονται να αγοράζουν περισσότερα προϊόντα.

Στην πράξη τα μέτρα Μητσοτάκη δεν αποφέρουν το παραμικρό κέρδος στους καταναλωτές.

Η κυβέρνηση θα λάβει ηχηρή και τεκμηριωμένη απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από ένα πλαίσιο στοχευμένων και κοστολογημένων μέτρων που θα καταστέλλουν δραστικά την κερδοσκοπία και την ακρίβεια στο σύνολο της εφοδιαστικής  αλυσίδας όλων των βασικών αγαθών.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι προσχηματικές και αναιρούν ακόμη και τον δικό της ορισμό για το πόσα και ποια είναι τα απαραίτητα αγαθά για την διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση, τα οποία η ίδια είχε προσδιορίσει σε 66 κατηγορίες και σήμερα παρεμβαίνει μόνο στις 6.

Εκ του αποτελέσματος, τα μέτρα της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν το ρηθέν «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν».

Πρόκειται για μέτρα που ανακοινώθηκαν υπό το κράτος  πανικού και μετά την απαίτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη για επιβολή ανώτατης επιτρεπόμενης τιμής λιανικής πώλησης για το βρεφικό γάλα. Ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται, πλέον, ότι δεν ορίζει ο ίδιος την πολιτική ατζέντα στην Χώρα και ότι ο εκφραστής των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ν. Παππάς: «Κοροϊδία χωρίς... πλαφόν. Η Ν.Δ. αρνείται να κάνει διατίμηση και να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη, όπως το βρεφικό γάλα»

Η δήλωση του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την ακρίβεια και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ.​:

«Κοροϊδία χωρίς... πλαφόν. Η Ν.Δ. αρνείται να κάνει διατίμηση και να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη, όπως το βρεφικό γάλα»

Πρόκειται για κοροϊδία χωρίς… πλαφόν.

Η κυβέρνηση αρνείται να κάνει διατίμηση και να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε είδη όπως το βρεφικό γάλα, το οποίο οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν τρεις φορές επάνω σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)