to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:45 | 03.01.2024

Πολιτική

Χρ. Γιαννούλης: «Δεν εξυπηρετούν την εθνική προσπάθεια οι δηλώσεις Συρίγου»

«Η συγκεκριμένη αναφορά δεν συνάδει με το μοναδικό εθνικό στόχο και τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η ελληνική πλευρά» επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Γιαννούλης.


«Η αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Άγγελου Συρίγου στη συνθήκη της Λωζάνης, την οποία χαρακτήρισε "παρωχημένη" δεν εξυπηρετεί την εθνική προσπάθεια αναφορικά με την ελληνοτουρκικές διαφορές. Η συγκεκριμένη αναφορά δεν συνάδει με το μοναδικό εθνικό στόχο και τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η ελληνική πλευρά», σημείωσε μιλώντας στο ERTNEWS, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Ανάπτυξης Χρήστος Γιαννούλης.

«Σε μία χρονική στιγμή, που άλλα είναι τα επίδικα, δεν έχει λογική να εισάγεις στο δημόσιο διάλογο, ζητήματα που θα ήθελε να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων η τουρκική πλευρά», προσθέτει ο Χρ. Γιαννούλης που επισημαίνει: «Οφείλει η κυβέρνηση να αποσαφηνίσει άμεσα, εάν οι δηλώσεις του κυρίου Συρίγου, αντανακλούν την επίσημη θέση της»

«Η κυβέρνηση οφείλει να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις Συρίγου»

Επιπλέον, μιλώντας στον Σκάι 100,3, o Xρ. Γιαννούλης μιλώντας για το ίδιο θέμα επισήμανε πως «ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος ή λειτουργεί ως πολιτικός λαγός ή είναι επικίνδυνος. Ο χαρακτηρισμός «παρωχημένη» για τη συνθήκη της Λωζάννης, δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα».

Πρόσθεσε, δε, πως «η αναφορά Συρίγου έριξε νερό στο μύλο της δημόσιας συζήτησης, που προκλήθηκε από συγκεκαλυμένες δηλώσεις περί αμοιβαίων υποχωρήσεων. Η κυβέρνηση οφείλει, όταν στελέχη της αποχρωματίζουν την πολιτική στα εθνικά μας θέματα, να παίρνει σαφή θέση και να επαναβεβαιώνει εάν χρειαστεί και τα αυτονόητα»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)