to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 19.12.2023

Πολιτική

Νικόλας Φαραντούρης: Η κυβέρνηση δεν άσκησε κανένα βέτο στη Σύνοδο Κορυφής για την Αλβανία

«Μεγάλη υποκρισία» καταλόγισε στην κυβέρνηση σχετικά με την παροχή εγγράφων στους μετανάστες χωρίς χαρτιά ο συντονιστής Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας Στο Κόκκινο


Επίθεση στην κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε «μεγάλη υποκρισία» σχετικά με την παροχή εγγράφων στους μετανάστες χωρίς χαρτιά που διαμένουν στη χώρα μας, εξαπέλυσε, μέσω του Κόκκινου, ο Νικόλας Φαραντούρης.

Ο συντονιστής Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει μία αντίστοιχη πρωτοβουλία με περισσότερες δικλείδες ασφαλείας και η ΝΔ την κατήργησε σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και υποκρισίας».

«Βλέπουμε μία Ευρώπη που σκιάζεται από μισαλλοδοξία, ανασφάλεια και φόβο», διέγνωσε ο Νικόλας Φαραντούρης, προσθέτοντας: «Με ενοχλεί η τάση αναδίπλωσης σε πολλές χώρες». «Εμείς λέμε "αλληλεγγύη σε όλα" και αλληλεγγύη σημαίνει και υποχρεωτική μετεγκατάσταση στο προσφυγικό», είπε ο διευθυντής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, επιμένοντας ότι «οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες». «Δεν αναδεικνύουν μόνο ευρωβουλευτές, αλλά το αν θα πάρει ή όχι εμπιστοσύνη η επόμενη κυβέρνηση της ΕΕ», συμπλήρωσε, για να προσθέσει ότι «ένας δραστήριος ευρωβουλευτής ή ευρωβουλεύτρια μπορεί να αλλάξει όλη την ατζέντα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο».

Τέλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ο Νικόλας Φαραντούρης τόνισε με έμφαση ότι «κανένα βέτο δεν άσκησε για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας η κυβέρνηση». «Το βέτο είναι ένα χαρτί που δεν το καις», κατέληξε ο Ν. Φαραντούρης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)