to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:44 | 18.12.2023

Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: «Οι ιερείς μπορούν να ευλογούν ομόφυλα ζευγάρια»

Αλλαγή στάσης για το Βατικανό όσον αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε την έγκρισή του, σε έγγραφο που εξηγεί το σκεπτικό, ώστε οι ιερείς να μπορούν να ευλογούν ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου, υπό μία προϋπόθεση.


Ο πάπας Φραγκίσκος έδωσε τη συγκατάθεσή του στο να μπορούν οι καθολικοί ιερείς να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι άνθρωποι που αναζητούν την αγάπη και το έλεος του Θεού, δεν πρέπει να υπόκεινται σε «εξαντλητική ηθική ανάλυση».

Το έγγραφο κυκλοφόρησε από το γραφείο δογμάτων του Βατικανού και αναλύει την επιστολή που έστειλε ο Πάπας σε δύο συντηρητικούς καρδινάλιους που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο.

Σε αυτή την απάντηση, ο Πάπας ανέφερε ότι οι ευλογίες προς τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούσαν να προσφέρονται υπό ορισμένες συνθήκες, εάν δεν μπερδεύουν το τελετουργικό με το μυστήριο του γάμου.

Το νέο έγγραφο επαναλαμβάνει αυτό το σκεπτικό, επιβεβαιώνοντας εκ νέου ότι ο γάμος είναι ένα ισόβιο μυστήριο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ενώ τονίζει ότι οι ευλογίες δεν πρέπει να δίνονται ταυτόχρονα με μια πολιτική ένωση ή ακόμα και με τα ρούχα και τις τελετουργίες που ακολουθούνται σε έναν γάμο.

Ωστόσο επισημαίνει ότι τα αιτήματα για την ευλογία από την εκκλησία δεν πρέπει να απορρίπτονται τελείως. Προσφέρει έναν εκτενή ορισμό του όρου «ευλογία» στη Γραφή για να επιμείνει ότι οι άνθρωποι που αναζητούν μια υπερβατική σχέση με τον Θεό και αναζητούν την αγάπη και το έλεός Του δεν πρέπει να υπόκεινται σε «εξαντλητική ηθική ανάλυση» ως προϋπόθεση για τη λήψη της.

«Τελικά, μια ευλογία προσφέρει στους ανθρώπους ένα μέσο για να αυξήσουν την εμπιστοσύνη τους στον Θεό», ανέφερε το έγγραφο. «Το αίτημα για ευλογία, λοιπόν, εκφράζει και τρέφει το άνοιγμα προς την υπέρβαση, το έλεος και την εγγύτητα προς τον Θεό σε χίλιες συγκεκριμένες συνθήκες ζωής, κάτι που δεν είναι μικρό πράγμα στον κόσμο στον οποίο ζούμε».

Και πρόσθεσε: «Είναι ένας σπόρος του Αγίου Πνεύματος που πρέπει να γαλουχηθεί, όχι να παρεμποδιστεί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)