to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:38 | 18.12.2023

Πολιτική

Δ. Καλαματιανός: Υποκριτική η στάση της κυβέρνησης για τους εργάτες γης

​Σημεία από την ομιλία του Βουλευτή Ηλείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο


Για ύπαρξη έντονης εσωτερικής διαμάχης εντός της κυβέρνησης και της ΝΔ, έκανε λόγο ο Διονύσης Καλαματιανός. Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με αφορμή τη διάταξη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τους μετανάστες εργάτες γης, τόνισε πως «σήμερα, είναι η ημέρα των αποκαλύψεων και των ομολογιών από την πλευρά σας, κ. υπουργέ. Καταρχάς, διορθώσατε με ξεκάθαρο τρόπο τον κ. Μητσοτάκη, αναφέροντας από το βήμα της Βουλής ότι μέσα στο Κοινοβούλιο δεν γίνεται διαχωρισμός σε πατριώτες και μη. Γιατί -υπενθυμίζω- ο πρωθυπουργός έχει κάνει λόγο στο παρελθόν για εθνική εξαίρεση. Σήμερα, εσείς τον διορθώσατε στο ατόπημα που έκανε.

Πραγματικά, όμως, απολαύσαμε τον τρόπο με τον οποίο προσπαθείτε να αντικρούσετε τα επιχειρήματα του κ. Σαμαρά και άλλων βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι αντιδρούν στην τροπολογία που φέρνετε για τους εργάτες γης. Παράλληλα, χαιρόμαστε για τον τρόπο που υιοθετείτε και δικά μας επιχειρήματα. Εδώ και χρόνια σας τα λέμε, αλλά δυστυχώς δεν τα ακούγατε.»

Παράλληλα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι περιμένει από τον υπουργό κ. Γεωργιάδη να πείσει κυβερνητικούς βουλευτές και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά πως «είναι ανόητο -εσείς το είπατε κ. υπουργέ- να ισχυρίζεται κάποιος το επιχείρημα, ότι είναι φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών αυτή η διάταξη. Όπως, επίσης, να πείσετε και τον κ. Πλεύρη, που σήμερα είπε ότι είναι έκπτωση της πολιτικής της ΝΔ η τροπολογία του νομοσχεδίου για τους μετανάστες και ότι είναι σωστές οι ενστάσεις του κ. Σαμαρά. Βέβαια, θα πρέπει να εξηγήσετε, πως για τους βουλευτές της ΝΔ υπάρχει κομματική πειθαρχία και πρέπει να ψηφίσουν τη διάταξη αυτή για να μην έχουν συνέπειες, ενώ για τον κ. Σαμαρά υπάρχει εξαίρεση. Είναι προσβολή όλο αυτό για τους βουλευτές της ΝΔ.»

Κλείνοντας, ο Βουλευτής επισήμανε πως είναι υποκριτική η στάση της κυβέρνησης, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε τα πάντα για να διώξει τους εργάτες γης.

«Αυστηροποιήσατε το πλαίσιο, κάνατε πιο δύσκολη τη διαδικασία και τελικά, ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ένα αδιέξοδο. Πήγαν σε άλλες χώρες, στην Ιταλία, στην Ισπανία. Εσείς είπατε και νωρίτερα πως εκεί τους δίνουν άδεια διαμονής, άδεια εργασίας και σύνδεση με την οικογένειά τους. Αντίθετα, εδώ, τους λέτε λαθρομετανάστες και τους διώχνετε. Αυτό αποδεικνύει το πόσο υποκριτική είναι η στάση σας.

Εμείς με ξεκάθαρο τρόπο τονίζουμε πως παρότι η διάταξη αυτή είναι πρόχειρη, ατελής και δεν περιέχει ασφαλιστικές δικλείδες, τη στηρίζουμε. Θέλουμε να υπάρχουν εργατικά χέρια και να έχουν πλήρη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα οι εργαζόμενοι.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)