to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 11.12.2023

Πολιτική

Το ΚΚΕ ζητά να ξεκινήσει άμεσα η εξεταστική για τα Τέμπη το έργο της

Οι βουλευτές του ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή ζητούν από τον πρόεδρο της να προχωρήσει τη διαδικασία εξέτασης μαρτύρων, προκειμένου να εισέλθει στην ουσία της ερευνώμενης υπόθεσης τονίζοντας πως είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι όσοι υπονομεύουν με τη στάση τους τη διαδικασία


Να προσδιοριστεί άμεσα συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να ξεκινήσει η ουσία διερεύνησης του δυστυχήματος των Τεμπών, ζητά το ΚΚΕ με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Μαρία Κομνηνάκα που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή ζητούν να σταματήσει η παρελκυστική αξιοποίηση των όποιων διαδικαστικών ζητημάτων προβάλλονται, “που παραπέμπει σε μεθόδευση εκφυλισμού των διαδικασιών της Επιτροπής, με σκοπό τη συσκότιση των πραγματικών αιτιών και των ευθυνών που υπάρχουν”.

Όπως αναφέρουν, η επιτροπή οφείλει να προχωρήσει τη διαδικασία εξέτασης μαρτύρων, προκειμένου να εισέλθει στην ουσία της ερευνώμενης υπόθεσης και “είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι όσοι υπονομεύουν με τη στάση τους τη διαδικασία αυτή”.

Αναλυτικά το αίτημα των βουλευτών του ΚΚΕ:

Καλούμε το Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής να προσδιορίσει άμεσα και χωρίς άλλη αδικαιολόγητη καθυστέρηση νέα συνεδρίαση της Επιτροπής, προκειμένου να προχωρήσουν επιτέλους οι εργασίες στην ουσία της διερεύνησης του εγκλήματος των Τεμπών. Να σταματήσει τώρα η παρελκυστική αξιοποίηση των όποιων διαδικαστικών ζητημάτων προβάλλονται, που παραπέμπει σε μεθόδευση εκφυλισμού των διαδικασιών της Επιτροπής, με σκοπό τη συσκότιση των πραγματικών αιτιών και των ευθυνών που υπάρχουν.

Η Επιτροπή οφείλει να προχωρήσει τη διαδικασία εξέτασης μαρτύρων, προκειμένου να εισέλθει στην ουσία της ερευνώμενης υπόθεσης και είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι όσοι υπονομεύουν με τη στάση τους τη διαδικασία αυτή.

Νίκος Καραθανασόπουλος
Μαρία Κομνηνάκα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)