to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:47 | 10.06.2013

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Ο Σαμαράς προσπαθεί να γυρίσει την Ελλάδα στην εποχή του ’50

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στον «ΑΝΤ1» (Γ.Παπαδάκης)


Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» (Γ.Παπαδάκης), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Όταν δημοσιεύεται μια έκθεση του Δ.Ν.Τ που λέει «πέσαμε έξω στο χρέος, πέσαμε έξω στην ύφεση, πέσαμε έξω στην ανεργία», το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, αν θέλει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και το λαό, είναι να πει «κύριοι της Τρόικας, όταν έχετε πέσει σε όλα έξω και ομολογείτε κυνικά ότι τρία χρόνια μετά ο ελληνικός λαός έχει κάνει μια σισύφεια προσπάθεια, δεν πρέπει να τα ξαναθέσουμε όλα επί τάπητος, κι όχι μόνο το ΦΠΑ για την εστίαση και τα δάνεια;» Αντ’ αυτού, έχουμε τα εξής δύο: πρώτον, τo Μαξίμου διαρρέει ότι δεν ανακατεύεται και κρατάει αποστάσεις από τη διαμάχη ΔΝΤ-Κομισιόν, λες και τσακώνονται για άλλο πράγμα και όχι για το ελληνικό Μνημόνιο. 

Ο Σαμαράς προσπαθεί να γυρίσει την Ελλάδα στην εποχή του ’50

Δεύτερον, βγαίνει χθες ο κ. Σαμαράς και λέει «εμείς τα λέγαμε για το πρώτο Μνημόνιο και τώρα προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη». Και τι κάνει γι’αυτό; Εφαρμόζει με τον φανατισμό του νεοφώτιστου το τρίτο Μνημόνιο το οποίο είναι σκληρότερο του πρώτου, έχει προκαλέσει ανεργία 30%, ύφεση για έκτη συνεχή χρονιά, ανέχεια, φτώχεια και άδικη κατανομή των βαρών. Κι επειδή δεν τον βολεύει να συζητάμε τα προβλήματα του 2013, προσπαθεί να γυρίζει την Ελλάδα στην εποχή του ’50, στο κλίμα του εμφυλίου πολέμου ανάμεσα στο πρώτο κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση, με το τρομακτικό επιχείρημα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μισεί τον τόπο. Αυτά είναι τρελά πράγματα! Εμείς πάντως δεν θα του κάνουμε τη χάρη να γυρίσουμε στο ’50. Θα συζητάμε για την Ελλάδα του 2013, για την φτώχεια, την ανεργία, τη διαφθορά, την ανέχεια, τα δωράκια στους πλούσιους. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)