to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:59 | 05.12.2023

Πολιτική

Ανδ. Παναγιωτόπουλος: Παράταση ενός χρόνου των συμβάσεων όλων των επικουρικών

«Όχι μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων» τονίζει σε δήλωση του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζομένων αντί να δοθεί παράταση ενός χρόνου και έως τις 31-12-2024 σε όλους τους Επικουρικούς που εργάζονται στον τομέα της Υγείας, δόθηκε «νύχτα» μόνο στους Επικουρικούς του Ε.Κ.Α.Β. με φόντο τις εκλογές του σωματείου τους


«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποδεικνύουν με την πολιτική της ότι δεν τους ενδιαφέρει η Υγεία ως δημόσιο αγαθό, αλλά ως πεδίο άσκησης μικροπολιτικής, πρακτική που μόνον δεινά επιφέρει στον πολύπαθο αυτό χώρο. Κι όλα αυτά για να ικανοποιηθούν οι «συνδικαλιστικές» φιλοδοξίες φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους εργαζομένους» τονίζει σε δήλωση του ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζομένων αντί να δοθεί παράταση ενός χρόνου και έως τις 31-12-2024 σε όλους τους Επικουρικούς που εργάζονται στον τομέα της Υγείας, δόθηκε «νύχτα» μόνο στους Επικουρικούς του Ε.Κ.Α.Β. με φόντο τις εκλογές του σωματείου τους την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, «κατά παραγγελία» της παράταξης ΔΑΚΕ που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα.

Όπως τονίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «η μόνη λύση για να σταματήσει ο εμπαιγμός των Επικουρικών στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας είναι να δοθεί ετήσια παράταση των συμβάσεων όλων των Επικουρικών μέχρι τις 31-12-2024 χωρίς αποκλεισμούς. Το δημόσιο σύστημα υγείας νοσεί βαριά από την υποστελέχωσή του ως αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης και δεν αντέχει άλλα μικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος εργαζομένων και εν τέλει των ασθενών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)