to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:29 | 04.12.2023

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στην τσιμπίδα της εφορίας ο Λαβράνος του Predator και της Krikel

Του βεβαιώθηκε φοροδιαφυγή 11 εκατομμυρίων ευρώ, ελέγχεται για εικονικά τιμολόγια 52 εκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα 2013-2025


Νέα δεδομένα στην υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών προκύπτουν μετά την παρέμβαση της εφορίας σε έναν εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου, τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο της Krikel και του Predator.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕφΣυν, ο επιχειρηματίας που εμπλέκεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator, πιάστηκε στην τσιμπίδα της εφορίας και συγκεκριμένα της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής (ΥΕΔΔΕ).

Το προσωρινό φύλλο ελέγχου που εκδόθηκε αφορά στην εταιρεία συμφερόντων του ΕΛΕΚΤΡΟΥΜ ΤΕΚΟΝΟΛΟΤΖΙΣ και αφορά στην περίοδο 2013-2015.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στον Γιάννη Λαβράνο, σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου, βεβαιώθηκε φοροδιαφυγή, μέσω της εταιρείας συμφερόντων του, ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, ελέγχονται και άλλες εταιρείες του επιχειρηματία που φέρονται να εμπλέκονται σε απάτες, πλαστογραφίες και στην έκδοση και λήψη εικονικών τιμολογίων.

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος από τη στιγμή που έλαβε προσωρινό φύλλο ελέγχου από την ΥΕΔΔΕ Αττικής έχει περιθώριο 20 ημερών να καταθέσει τις απόψεις του. Στη συνέχεια θα οριστικοποιηθεί το φύλλο ελέγχου και θα σταλεί στον οικονομικό εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά του κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης Predator έγινε για λογαριασμό της εταιρείας Krikel του Γιάννη Λαβράνου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από την ΕΥΠ, σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία που είχε παρουσιάσει η ΕφΣυν σε παλαιότερο δημοσίευμά της.

Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ, για την αγορά του Predator, έγινε μέσω μιας εταιρείας – βιτρίνας και συγκεκριμένα της κατασκευαστικής εταιρείας «Ιονία Τεχνική Κατασκευαστική Εμπορική Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης».

Το όνομά του Γιάννη Λαβράνου αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως αφανή εισαγωγέα του συστήματος Tetra-Sepura. Η Krikel, η εταιρεία του, σύνηψε απόρρητες συμβάσεις με την ΕΥΠ και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ μεσολάβησε και ήταν παρών σε όλες τις συναντήσεις στελεχών της ΕΥΠ προκειμένου να έρθει το Predator στην Ελλάδα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)