to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:51 | 29.11.2023

Κοινωνία

«Να σώσουμε το ΕΣΥ»: 48ωρη πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει «την επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών, δραματική υποστελέχωση τμημάτων, κλινικών, ολόκληρων νοσοκομείων» - Αύριο η κορύφωση των κινητοποιήσεων με την συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και σε πολλά σημεία της χώρας - Απεργεί και η ΠΟΕΔΗΝ, στηρίζει η ΑΔΕΔΥ


«Βάζουμε στο στόχαστρο την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της υγείας» τονίζει η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας).

«Δε θα σκύψουμε το κεφάλι για να μη βρει στο “ταβάνι” των δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας! Η οικονομία της χώρας αντέχει για να δίνει 7 δις σε αυτούς που δολοφονούν βρέφη, παιδιά, γυναίκες, τους ασθενείς και τους συναδέλφους μας στη Γάζα, που βομβαρδίζουν νοσοκομεία, και δεν αντέχει να αυξήσει τους μισθούς μας, να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία και να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργούν με σύγχρονους  όρους;» σημειώνει.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν:

  • Διπλασιασμό μισθών –αποζημίωσης των εφημεριών.
  • Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
  • Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου.
  • Να μην συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Απεργιακή συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 30/11 - Απεργεί και η ΠΟΕΔΗΝ

Αύριο Πέμπτη, η ΟΕΝΓΕ καλεί σε πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας.

Στο πλευρό της ΟΕΝΓΕ και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, με την ΠΟΕΔΗΝ να έχει κηρύξει για αύριο Πέμπτη πανελλαδική στάση εργασίας.

Την κινητοποίηση ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους του δημοσίου να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

ΑΔΕΔΥ: Στηρίζει την απεργία ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ

 Στηρίζει την απεργία ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ – Αντιδρά στη μεταφορά του Αστεροσκοπείου στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την διήμερη Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση που γίνεται από την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη, 29 και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου του 2023.

Όπως αναφέρει: «Καλεί τους εργαζόμενους του δημοσίου να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με αιτήματα:

-Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.
-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.
-Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας.
-Διπλασιασμός μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών
-Ένταξη στα ΒΑΕ, χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και στην Πρόνοια.
-Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Καμία απόλυση συμβασιούχου ή παρατασιακού ειδικευόμενου.
-Ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού.
-Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο να συμμετέχουν στις προκηρυχθείσες από τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ στάσεις εργασίας σε όλη την χώρα και να δώσουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Στην Αττική τους καλούμε να συμμετέχουν σε διευκολυντική στάση εργασίας από ώρα 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, ώρα 12:00 μμ, στο Υπουργείο Υγείας».

Στήριξη και από το ΠΑΜΕ

Από παλαιότερη κινητοποίηση

Τη στήριξη και αλληλεγγύη του στη 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στις 29 και 30 Νοέμβρη εκφράζει το ΠΑΜΕ τονίζοντας πως «ο αγώνας των γιατρών είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων!».

Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα, να πάρουν τις δικές τους πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν Υγείας για όλους και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Νοέμβρη στις 12 μ. στο Υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας, γιατρούς στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που παλεύουν ενάντια στην εδώ και 15 χρόνια καθήλωση των μισθών τους, ενάντια στις απλήρωτες εφημερίες και άλλες περικοπές, που η κυβέρνηση προσπαθεί να "διασκεδάσει" με ψίχουλα.

Ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας, τις συνεχείς μετακινήσεις, την υπερεφημέρευση, την υποστελέχωση τμημάτων και κλινικών, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια γιατρών και ασθενών.

Ενάντια στα λουκέτα σε τμήματα και κλινικές προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία, μέσω των αναθέσεων, των εργολαβιών, των ΣΔΙΤ.

Ενάντια στη δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και την οικονομική αφαίμαξη των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, που "χρυσοπληρώνουν"  τους επιχειρηματίες αλλά και το εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα Υγείας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)