to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο Μητσοτάκης αμνήστευσε τους βαρόνους της ΝΔ για τα Τέμπη

Πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την έρευνα που έκανε η Ευρωπαία εισαγγελέας και διαπιστώνει «αξιόποινες πράξεις» στη μη υλοποίηση της σύμβασης 717


Ταφόπλακα στο έγκλημα των Τεμπών βάζει η Ν.Δ., αρνούμενη να ελεγχθούν ποινικά οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών. Και για να το κάνει, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την έρευνα της Ευρωπαίας εισαγγελέως, που διαπιστώνει «αξιόποινες πράξεις» στη μη υλοποίηση της σύμβασης 717/2014 για τη σηματοδότηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Πολιτικά, όμως, ο (υποτίθεται κυρίαρχος) Μητσοτάκης υποτάχθηκε για άλλη μία φορά στους βαρόνους της Ν.Δ…

«Υπάρχει κίνδυνος συγκάλυψης και όχι απλά συγκάλυψης, αλλά αμνήστευσης και παραβίασης δικογράφου ευρωπαϊκής εισαγγελικής Αρχής» προειδοποίησε ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος κάλεσε τον ελεγχόμενο Κώστα Αχ. Καραμανλή «να μην έχει για πάντα τη ρετσινιά της συγκάλυψης και της αμνήστευσης με μια κυβερνητική πλειοψηφία». «Υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες διασπάθισης δημοσίου χρήματος στη διαχείριση της 717. Αν δεν την ψηφίσετε, θα επιβεβαιώσετε τις ευθύνες της κυβέρνησής σας» ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε: «Είναι τελικά τόσο ισχυρές οι πιέσεις και οι κόντρες των βαρόνων μέσα στη Ν.Δ.;». «Δεν μπορεί να δεσμεύεται ένα κόμμα από τέτοιες δεσμεύσεις βαρόνων μέσα στα κλειστά γραφεία του Μαξίμου» πρόσθεσε.

Μ. Βορίδης: «Δημοσιονομικές διορθώσεις» είναι το σκάνδαλο

Σε υποβάθμιση της δικογραφίας της Ευρωπαίας εισαγγελέως κατέφυγε ο Μάκης Βορίδης, υποστηρίζοντας ότι η δικογραφία αναζήτησε «δημοσιονομικές διορθώσεις». «Δημοσιονομικές διορθώσεις γίνονται κάθε μέρα. Έχετε ζητήσει για όλες; Γιατί ζητάτε γι’ αυτή;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι δεν βρέθηκαν παράνομες πράξεις. «Η Ευρωπαία εισαγγελέας μιλά για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις. Το εικαζόμενες σας φαίνεται για πόρισμα;» είπε και σημείωσε ότι για την ίδια υπόθεση οι Έλληνες εισαγγελείς εξέδωσαν απαλλακτικό πόρισμα. Ο Μ. Βορίδης υποστήριξε ότι όσα γράφει η Ευρωπαία εισαγγελέας δεν οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών. «Θεωρείτε ότι οι συγκεκριμένες παραβάσεις συνδέονται αιτιακά με τις ανθρωποκτονίες; Τότε γιατί δεν το έχετε βάλει μέσα; Με συγχωρείτε argumentum a contrario: Για να μην της βάλετε μέσα, θεωρείτε ότι δεν συνδέονται, αλλιώς θα τις είχατε βάλει» είπε και κατέληξε: «Είναι ξεκάθαρο ότι ποινικά επιχειρήματα δεν έχετε και καταλαβαίνετε το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχετε περιέλθει».

Ν. Ανδρουλάκης: Βιασμός της λογικής

«Ο βιασμός της λογικής έχει όρια, αλλά εδώ δεν μιλάμε για την οποιαδήποτε υπόθεση. Δεν είναι μια υπόθεση που δίνει το περιθώριο της φαυλότητας, της κοροϊδίας. Μιλάμε για τον άδικο θάνατο 57 συνανθρώπων μας» απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπενθυμίζοντας ότι τον Οκτώβριο του 2021 η Αρχή Διαφάνειας έδωσε στον υπουργό Κ. Αχ. Καραμανλή πόρισμα για τα πρόσωπα που εμπόδιζαν την υλοποίηση της σύμβασης «και αυτός το έβαλε στο συρτάρι του». «Γνωρίζετε τις ευθύνες των γαλάζιων στελεχών ΕΡΓΟΣΕ και ΟΣΕ, τις ευθύνες του Κ. Καραμανλή, που, ενώ υπήρχε η έρευνα, αυτοί έκαναν ότι ούτε γνώριζαν ούτε άκουσαν, γιατί είναι υπεύθυνοι που δεν υλοποιήθηκε το έργο μετά από επτά χρόνια κοροϊδίας» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αν δεν υπήρχε η πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική, καμία διερεύνηση δεν θα υπήρχε, εκτίμησε ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ: «Πάτε να συγκαλύψετε και τις τυχόν ποινικές ευθύνες, περιορίζοντάς τες στο ζήτημα της κακοδιαχείρισης των χρημάτων της Ε.Ε.». «Ακούγαμε τον Ν. Ανδρουλάκη και νομίζαμε ότι ακούμε κάποιον εκπρόσωπο της Κομισιόν» σχολίασε και ο τελευταίος του απάντησε ότι εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση «θα αθωώσει τον Καραμανλή. Προωθεί κουκούλωμα και ατιμωρησία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε προσωπική αντιπαράθεση με τον υπουργό Επικρατείας. «Η υπόθεση δεν θα κουκουλωθεί. Θα το φροντίσω προσωπικά» είπε στον Μ. Βορίδη και σχολίασε την αντίδρασή του. «Μην σηκώνετε τα φρύδια σας» είπε, με τον υπουργό να της απαντά: «Μην μου κάνετε υποδείξεις. Δεν είμαστε φίλοι». «Φίλοι σίγουρα δεν είμαστε. Ούτε θα σφίξετε το χέρι μου, όπως κάνατε με τον Παύλο Πολάκη την πρώτη μέρα που βρεθήκατε εδώ» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα μιλούσε αργά χθες το βράδυ, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έστειλαν γραπτά υπομνήματα δηλώνοντας αθώοι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)