to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κουκουλώματα

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε δείγματα γραφής για τις πραγματικές της προθέσεις με το καλημέρα της συγκρότησης σε σώμα της Εξεταστικής


φωτ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Για ακόμη μια φορά η Νέα Δημοκρατία αποδείχθηκε στη Βουλή κατώτερη των περιστάσεων. Η άρνησή της να υπερψηφίσει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών τεσσάρων πρώην υπουργών, ήτοι τις προτάσεις των ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ για σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης αναφορικά με τα Τέμπη, υποδηλώνει την βαθιά επιθυμία της να σφραγιστεί ο φάκελος της τραγωδίας.

Για λόγους επικοινωνίας και δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων η κοινοβουλευτική πλειοψηφία υποστήριξε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή την πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα αναζητήσει τυχόν πολιτικές ευθύνες για το τραγικό συμβάν. Δεν είναι, μάλιστα, καθόλου βέβαιο ότι θα συναινούσε στη συγκρότηση Εξεταστικής εάν δεν είχε προηγηθεί η πρωτοφανής και άκρως προκλητική αναφορά του υπουργού κ. Γεωργιάδη πως ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη και τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας που οδήγησε στον θάνατο 57 συνανθρώπους μας.

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε δείγματα γραφής για τις πραγματικές της προθέσεις με το καλημέρα της συγκρότησης σε σώμα της Εξεταστικής, απορρίπτοντας το αίτημα της αντιπολίτευσης για διακομματικό προεδρείο.

Η κοινοβουλευτική στάση της δεν πρέπει να εκπλήσσει, όταν τα πρόσφατα γεγονότα υπενθυμίζουν τον αντικοινοβουλευτικό τρόπο με τον οποίο η πλειοψηφία της Ν.Δ. διαχειρίστηκε τόσο την Εξεταστική για το κυβερνητικό σκάνδαλο των υποκλοπών όσο και εκείνη για την περίφημη λίστα Πέτσα. Ακόμη κι αν οι βασικοί μάρτυρες εξαιρέθηκαν, οι μαρτυρίες μένουν.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)