to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:14 | 21.11.2023

Διεθνή

Διεθνής στολίσκος θα επιχειρήσει να σπάσει τον αποκλεισμό στη Γάζα

Ένας στολίσκος από περίπου 1.000 σκάφη, που θα μεταφέρει πολίτες από 40 χώρες του κόσμου, θα φτάσει στην Τουρκία την Τετάρτη, με σκοπό την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, να ξεκινήσει για τη Λωρίδα της Γάζας για να «σπάσει» τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα και να μεταφέρει βοήθεια για τους αμάχους.


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Haber7, σε κάποια από αυτά τα σκάφη θα επιβαίνουν και αντισιωνιστές Εβραίοι και όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα διαδηλώσουν ενάντια στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα με τους χιλιάδες αμάχους νεκρούς.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η μεγαλύτερη ομάδα που συμμετέχει προέρχεται από τη Ρωσία (313 σκάφη) και η δεύτερη μεγαλύτερη από την Ισπανία (104 σκάφη), ενώ θα υπάρχουν σκάφη από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Πολωνία κ.ά. Πρώτος σταθμός θα είναι τα κατεχόμενα στην Κύπρο, για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια θα συνεχίσουν για τη Γάζα.

Πρώτα θα σταματήσουμε στην Κύπρο και θα κάνουμε τις απαραίτητες προμήθειες. Η διαδρομή μας μετά την Κύπρο θα είναι το λιμάνι Ashtod του Ισραήλ. «Αυτή είναι μια αντίδραση και μια πράξη πολιτικής ανυπακοής ενάντια στην απάνθρωπη σφαγή του Ισραήλ», είπε.

Οι διοργανωτές, που τονίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της αποστολής, ελπίζουν ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν θα τολμήσουν να χτυπήσουν τον στολίσκο, θυμίζοντας το δραματικό περιστατικό με το σκάφος «Μαβί Μαρμαρά» το 2010, που μετείχε στον ειρηνικό στολίσκο με αίτημα «Ελευθερώστε τη Γάζα». Από την επιχείρηση των Ισραηλινών κομάντων σκοτώθηκαν 9 ακτιβιστές και τραυματίστηκαν ακόμη 60, ενώ τραυματίστηκαν και 6 Ισραηλινοί στρατιώτες.

«Στόχος μας είναι να απενεργοποιήσουμε τη γραμμή θαλάσσιου εφοδιασμού του Ισραήλ, μαζί με όλα τα πολιτικά πλοία που έρχονται για να υποστηρίξουν τη γενοκτονία», λέει ο Βολκάν Οκσού, εκπρόσωπος του τουρκικού σκέλους του στολίσκου. «Αλλά δεν θα έχουμε μαζί μας ούτε μαχαίρι, κανέναν οπλισμό».

«Θα κινηθούμε αυστηρά στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Θα επιστήσουμε την προσοχή όλου του κόσμου στη Γάζα για άλλη μια φορά και έντονα», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι κάποιοι θα πάρουν μαζί και τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)