to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:42 | 19.11.2023

Πολιτική

6+6: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει κρίση με στοιχεία διάλυσης

Διευρημένη σύσκεψη πραγματοποίησε την Κυριακή 19/11 η ομάδα γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου με σκοπό να εξεταστούν περιθώρια συγκλίσεων εντός του πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ.


Η συζήτηση διήρκεσε περί τις 10 ώρες και σε αυτήν έλαβαν μέρος περισσότερα από 1000 στελέχη με περίπου 150 ομιλητές από όλη την Ελλάδα. Κοινή εκτίμηση σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι πως «με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης». Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα «πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους».

Από τα βασικά στοιχεία της κριτικής της ομάδας 6+6 είναι τα σενάρια συνομωσίας, αλλά και οι προσωπικές επιθέσεις, αντί η ηγετική ομάδα «να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση».

Στελέχη της ομάδας ανέφεραν πως «η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα».

«Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», φέρεται να ειπώθηκε.

Ν. Ηλιόπουλος: «Το κόμμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος. Είναι η ζωή μου» 

Νωρίτερα, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην πανελλαδική τηλεδιάσκεψη θέλησε να απαντήσει σε ορισμένα δημοσιεύματα και αναρτήσεις. «Από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου. Επειδή με αφορά προσωπικά ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά», αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος συμμετέχει στη σημερινή πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου.

Ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρει ειδικότερα:

«Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα». Τονίζει ότι είναι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001 και σημειώνει: «Το κόμμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος. Είναι η ζωή μου. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)