to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ - Εκρηκτικό το κλίμα

Κομματικοί παράγοντες αξιώνουν την ενίσχυση του προστατευτικού πλαισίου των καταναλωτών, με αιχμή την αποκλιμάκωση των έμμεσων φόρων


Να μετριάσει τη γεύση που αφήνουν οι επαχθείς παρεμβάσεις της στο φορολογικό πεδίο επιχειρεί η κυβέρνηση με τα μέτρα-«γλυκαντικά» που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι αμφίβολο, εντούτοις, εάν τα επιδόματα αλληλεγγύης που θα χορηγηθούν τον Δεκέμβριο θα καταλαγιάσουν τις αντιδράσεις εντός της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να επιβαρύνει τους εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες. Νερό στον μύλο των αντιδράσεων των βουλευτών της Ν.Δ. βάζει και η επιλογή του Πάνου Τσακλόγλου να προετοιμάσει το έδαφος της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2027.

Ηδη οι ένοικοι του Μαξίμου έχουν κυκλώσει στο ημερολόγιο δύο ημερομηνίες: την 22η Νοεμβρίου, όταν το «κίνημα της γραβάτας» θα κατέβει στους δρόμους λόγω του φορολογικού νομοσχεδίου, και την 24η Νοεμβρίου, που έχει προγραμματιστεί το ραντεβού των συνταξιούχων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο στενό κυβερνητικό επιτελείο έχουν καταφθάσει και τα ισχυρά σήματα δυσαρέσκειας της βάσης λόγω του αέναου καλπασμού της ακρίβειας. Υπενθυμίζεται ότι το εννιάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023 και σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι οι καταναλωτές πλήρωσαν «καπέλο» 609 εκατ. ευρώ στα σούπερ μάρκετ. Σε αυτό το φόντο, κομματικοί παράγοντες αξιώνουν την ενίσχυση του προστατευτικού πλαισίου των καταναλωτών, με αιχμή την αποκλιμάκωση των έμμεσων φόρων. Η κυβέρνηση, ωστόσο, μπροστά στο τσουνάμι της δυσφορίας δείχνει αποσυντονισμένη, μεταδίδοντας μια εικόνα αλαλούμ.

«Αδειασμα» Μαρινάκη σε Σκρέκα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «άδειασε» εμφατικά τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι η Ν.Δ. προτίθεται να καταργήσει τις προσφορές 1+1 στα ράφια των σούπερ μάρκετ. «Δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση να παρέμβει στο πώς οι εταιρείες προωθούν τα προϊόντα τους ούτε και στον τρόπο που επιλέγουν οι καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα. Αλίμονο εάν απαγορεύαμε έναν τρόπο πώλησης προϊόντων» σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης, βάζοντας και μία πιο γλαφυρή πινελιά στην απάντησή του: «Και εμείς στο σπίτι μας προτιμάμε το 1+1, είναι πολύ πρακτικά. Δεν θα ήθελα να ξέρω αν γινόταν κάτι τέτοιο -που δεν πρόκειται να γίνει- τι θα γίνει με τη γυναίκα μου εάν γυρίσω σπίτι». Την προηγούμενη ημέρα ο Κ. Σκρέκας είχε προαναγγείλει ότι με ρύθμισή του θα μπει «τέλος» στις προσφορές και στα προϊόντα 1+1, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι η εν λόγω πρακτική των σούπερ μάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτης «να στοκάρει με προϊόντα… Αντί να πάρει ένα σαμπουάν που χρειάζεται, αναγκάζεται να πάρει 1+1 για να το πάρει σε προσφορά ενώ χρειάζεται μόνο ένα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)