to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:43 | 14.10.2013

Οικονομία

Ευ. Τσακαλώτος: Θεατής των εξελίξεων η κυβέρνηση

Δεν αναμένεται τίποτα καινούργιο για την Ελλάδα τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ιστοσελίδα της «Ναυτεμπρικής» επισημαίνοντας την πλήρη απουσία διαπραγμάτευσης από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης


Την εκτίμηση ότι η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν αναμένεται να φέρει κάτι καινούριο για την Ελλάδα, πέρα από μια επισήμανση για την αναγκαιότητα εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου, εξέφρασε ο υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις του στο naftemporiki.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, αυτό που αξίζει κανείς να δει είναι «η συνολική στάση της ελληνικής κυβέρνησης στις συνεδριάσεις του Eurogroup», διότι «η επιτυχία ή μη της ασκούμενης πολιτικής θα κριθεί και από τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό επίπεδο».

Όπως ωστόσο επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «μέχρι σήμερα η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί και δεν έχει θέσει κανένα ζήτημα σχετικά με την πολιτική της ΕΚΤ για το χαμηλό πληθωρισμό, που καταδικάζει την Ελλάδα σε χρόνιο αποπληθωρισμό, άρα και μη βιώσιμο χρέος».

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση «δεν έχει θέσει κανένα ζήτημα για την αποτυχία της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, αφού άλλα επιτόκια ισχύουν στο Βορρά και άλλα στο Νότο», ενώ «δεν έχει θέσει κανένα ζήτημα για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην τραπεζική ενοποίηση (π.χ. για ένα σύστημα εγγύησης καταθέσεων σε επίπεδο ΕΕ), με αποτέλεσμα την αλληλοτροφοδότηση δημοσιονομικής και τραπεζικής κρίσης».

Και τέλος,  πρόσθεσε, «δεν έχει θέσει κανένα ζήτημα για τη διεθνοποίηση του χρέους, της μόνης εφικτής λύσης για τα προβλήματα της Ελλάδας και του Νότου γενικότερα».

Διαβάστε επίσης:

Άσμουσεν: Χρηματοδοτικό κενό 5-6 δισ. ευρώ για την Ελλάδα το β΄ εξάμηνο

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιδεικνύει εγκληματική ανοχή στη φοροδιαφυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)